ZBOGOM, CARLA

Upoznajte prvu damu Francuske, koja nosi nadimak 'Rotvajlerica'

Arhiva07.05.12, 19:28h

Valerie Trierweiler (47), nevjenčana žena Hollandea, neugodni nadimak stekla je nakon što je ošamarila kolegu koji je rekao nešto što je ona smatrala seksističkim

Valerie Trierweiler i Hollande

Postao je predsjednik, a nevjenčana supruga Françoisa Hollandea (57) i dalje nosi nadimak Rotvajler. Već iz toga je očito kako će Francuska dobiti sasvim drugačiji predsjednički par od Nicolasa Sarkozya i manekenke Carle Bruni.

Valerie Trierweiler (47) neugodni nadimak stekla je nakon što je ošamarila kolegu koji je rekao nešto što je ona smatrala seksističkim. Ova prilično borbena žena bit će i prva prva dama Francuske koja nije udana. Dva puta se razvodila, a Hollandea je upoznala radeći kao novinarka.

Iako je na glasu kao izrazito agresivna u zastupanjima svojih stavova, Triweiler je najavila kako će se ipak držati samozatajnije od Carle Bruni.

- Poštovat ću protokol, ali ću morati pronaći svoje mjesto. Nisam nikad maštala o tome da postanem prva dama. Bojim se da ne izgubim svoju slobodu - rekla je Trierweiler u intervjuu prije nedjeljnih izbora u kojima je njen nevjenčani suprug Hollande izabran za novog predsjednika Francuske.

A neki u Francuskoj već nagađaju kako Hollande neće htjeti ostati nevjenčan dugo te da će uskoro zaprositi Rotvajlera. Ipak, s obzirom na njene strahove od gubitka samostalnosti, vjenčanje joj je vjerojatno zadnje što želi.

Za vezu Hollandea i Trierweiler saznalo se nakon što se budući francuski predsjednik rastao od Segolen Royal, također socijalističkom političarkom. S njom ima četvero djece. Bili su u braku 30 godina, a Royal je 2007. izgubila od Sarkozya na predsjedničkim izborima.
(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN/dg)