VIDEO/ ART KINO KRITERION

U subotu nastup brazilskog perkusionista Diega Aina

Arhiva04.05.12, 07:50h

U Art kinu Kriterion će u subotu, 5. maja, nastupiti brazilski perkusionist, kompozitor i muzički producent Diego Ain

Diego Ain

Diego Ain je učestvovao je na mnogim festivalima širom svijeta, poput Cairo Jazz Festivala, Boom Festivala u Portugalu, u Marokanskom narodnom pozorištu, te u Kini, Argentini, Bugarskoj, Brazilu.

Kao muzički producent je do sada bio uključen u snimanje, miksanje i produciranje albuma različitih žanrova, od pop do elektronske muzike. Jedan od njih je Masilva, vjerovatno prvi album elektronske i tradicionalne kolumbijske muzike koji je imao čast da ga remiksuje Mad Professor, kum dub-a. Sa novim flamenco bendom Calima, Diego je nominiran za nagradu Grammy za najbolji flamenco album.

Kao učitelj perkusija i muzičke tehnologije, vodio je radionice u Brazilu, Španiji, Meksiku, Argentini, Maroku, na Tajlandu itd.

Trenutno, Diego radi na vlastitom albumu – projektu pod imenom Ain &The Machine, zasnovanom na samo jednom pravilu: “Upotreba muzičkih instrumenata zabranjena, sve ostalo dozvoljeno.” Tako Diego koristi mašine da obradi glas i proizvede zvuk basa, gitare, sintisajzera itd, te svoje tijelo da proizvede zvuk i ritam bubnja.

Koncert počinje u 22 sata, a ulaznica košta pet KM.

(DEPO/em)