EASTERN MOONLIGHT TOUR 2012.

Christ Agony, Agonize, Daemonicus i Formless Terror večeras u Slogi

Arhiva02.05.12, 10:13h

Nakon trećeg izdanja Sarajevo Metal Festa održanog u aprilu, Sarajevo Metal Fest Promotions u saradnji sa BHxHC Bookingom večeras u Slogi organizju novi spektakl ekstremne muzike - EASTERN MOONLIGHT TOUR 2012!

EASTERN MOONLIGHT TOUR 2012.

Predvodnici Eastern Moonlight Tour 2012 karavana je poljski black / death metal sastav CHRIST AGONY. Već dvadeset i dvije godine Christ Agony predstavlja jednu od uzdanica zaista snažne poljske metal scene, koja je među najboljima u Evropi, ali i svijetu. Iskustvo i kvaliteta su epiteti koji se koriste za opis studijskog i živog izraza benda Christ Agony, a članovi benda su čelik kalili i u drugim velikim svjetskim bendovima; basista Reyash tri je godine proveo u Vaderu, a uživo je svirao i sa velikim Incantationom, dok je bubnjar Paul također proveo tri godine u Vaderu. Posljednje studijsko izdanje benda zove se NocturN i objavljeno je 2011. godine, te se sa njim nastavlja uspješna saga ovog poljskog podzemnog bisera.

Nažalost, u Bosni i Hercegovini ne viđamo često švedske metal bendove, a da li se možete sjetiti kada ste slušali staroškolski death metal bend iz Švedske čija muzika nije klasična kopija skandinavskog zvuka? Upravo zato ne smijete propustiti nastup švedskog DAEMONICUSA. Osnovani 2006. godine, Daemonicus svira death metal ukovan u staroj školi, ali sa dosta vlastitih dodataka koji ih izdvajaju iz trendovske košare koja danas vlada globalnom metal scenom. Njihov album iz 2009. godine nazvan Host of Rotting Flesh predstavlja obaveznu lekciju za sve koji vole death metal kakav danas u većini slučajeva možemo čuti samo na nosačima zvuka iz osamdesetih i devedesetih.

Tuzlanski AGONIZE predstavlja domaću podršku na ovom sjajnom koncertu. Jedan od koncertno najaktivnijih bendova ne samo Tuzle već i Bosne i Hercegovine, nakon nastupa na SMF 2011 ponovo u Sarajevo donosi svoju viziju death metala publici uvijek željnoj njihove žive svirke. Ovaj koncert je u sklopu aprilsko-majske turneje benda, zato ne zaboravite da obradujete sebe sjajnim melodijama death metala koje su unikatne i karakteristične za Agonize!

Makedonski FORMLESS TERROR predstavlja nepokorivu silu makedonske metal scene u domenu brutalnog death metala. Njihov nastup u Sarajevu mogao bi zanimati sve one koji vole američku školu death metala. Njihovo debitantsko ostvarenje nosi naziv "Sovereign Chaos Authority", izdano je 2011. godine i dosad je primalo solidne ocjene od strane publike i kritike.

Koncert će se održati drugog maja 2012. godine u sarajevskom klubu Sloga Cinemas. Cijena karte iznosi 12 BAM, a karte ćete moći kupiti samo na ulazu u klub na dan održavanja koncerta.



CHRIST AGONY
black/death metal (Poland)
http://www.facebook.com/ChristAgony

AGONIZE
melodic death metal (B&H)
http://www.facebook.com/pages/Agonize/57693471924

DAEMONICUS
old school death metal (Sweden)
http://www.facebook.com/Daemonicus.nu

FORMLESS TERROR
brutal death metal (Macedonia)
https://www.facebook.com/pages/Formless-Terror/18770291411

(DEPO/BLIN/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook