VIDEO/ SUDIJA SPRIJEČIO OKRŠAJ

Mancini i Ferguson se zamalo potukli!

Arhiva01.05.12, 09:05h

Manchester City se vratio iz "mrtvih" a to sir Alex Ferguson i nije baš najbolje podnio. U jednom trenutku, činilo se da će potući sa Robertom Mancinijem, no četvrti sudac utakmice uspio ih je spriječiti u tome

Ferguson-ManciniNakon 48 godina City je na korak do osvajanja naslova prvaka. Oba tima imaju 83 boda, ali City je u prednosti zbog bolje gol razlike. City trenutno ima "+ 61", dok United ima "+ 54" gol razliku.

Osim što je vjerovatno ostao bez titule, za sir Alexa poražavajuće zvuči podatak da njegovi igrači prvi put ove sezone nisu uputili niti jedan udarac u okvir gola. I prvi put nakon tri godine.



- Mi nismo nijednom zaprijetili njihovom golu. Dobro smo započeli, 15 minuta smo dominirali, ali nakon toga smo nestali s terena. Ne mogu se žaliti, oni su vode igru i na nama je da čekamo njihovu grešku. Oni moraju pobijediti u naredne dvije utakmice ako žele osvojiti titulu - poručio je Ferguson, koji se osvrnuo na sukob između njega i Mancinija:

- Mancini je non stop nešto prigovarao četvrtom sucu. Ma, on se žali sucima kad god ima priliku. Sada se sigurno neće žaliti – rekao je Ferguson.

- Ovo je velika pobjeda za nas. Ali, nemojmo se zavaravati, nas očekuje teška borba u naredna dva kola, dok United ima dvije lake utakmice. Mislim da su oni i dalje veliki favoriti - rekao je Mancini za BBC.

- U šoku sam. Toliko smo dugo čekali ovaj trenutak, ne znam šta da kažem. Poklonili smo našim navijačima dvije pobjede protiv Uniteda ove sezone, ali prvenstvo još nije gotovo - rekao je strijelac odlučujućeg gola Vincent Kompany.

VEZANI TEKST: GRADSKI DERBI U MANCHESTERU: Golom Companyja City savladao United, Džeko nije ulazio u igru

(Dnevniavaz.ba, DEPO PORTAL, BL!N MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook