AG KLUB

U subotu nastupaju Tomorrow We Hunt, Korov, Departed i Jaded Hope

Arhiva17.04.12, 12:49h

New Breed of Metal Booking u subotu 21.04. , u sarajevskom klubu AG organizuje koncertnu promociju albuma "Bitter Words" hrvatskog benda Tomorrow We Hunt, a kao bendovi podrške istu noć će nstupiti bendovi Korov, Departed i Jaded Hope
svirka- ag
Tomorrow We Hunt je bend iz Zagreba, nastao 2009. godine nakon što je svoje postojanje okončao bend Failed Plan Artefact u kojemu su svirali tri člana postave TWH. Bend čine Filip (vokal), Bruno i Tomislav (gitare), Domagoj (bass) i Mislav (bubnjevi), a muziku koju sviraju najlakše je opisati kao melodični / progresivni hardcore. Prošle godine bili su na evropskoj turneji, sviali su u: Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj.

Korov je nastao od benda Bilok koji je osnovan 2009. u Mostaru. Ove godine mijenjaju naziv benda u Korov. Završili su snimanje EPa "Protiv Boga i Države". Svirali su u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci, Jablanici i drugim bh gradovima.

Departed je deathcore sastav iz Banja Luke kojeg su osnovali Sandro, Emir, Arslan u novembru 2010. godine. Bendu se pridružuje Petar na bas gitari i Renato na drugoj gitari. Nakon nekog vremena Renato napušta bend i kao zamjena dolazi Srđan. Bend ima nekoliko autorskih stvari, a planiraju raditi i na novim pjesmama. Bend se priprema za nastupe uživo te snimanje svog materijala.

Jaded Hope je sastav iz zagreba formiran 2011. godine. Postavu čine sadašnji i bivši članovi bendova: Black Sails, Decomposing Entity, Born Stubborn, Continents, Gardens of Hiroshima, Stepping Stone, Lack of Soul. Sviraju melodični hardcore.   

Ulaz na koncert košta sedam KM (u cijenu je uključena konzumacija od tri KM).

Vrata kluba se otvaraju od 20 sati.

(DEPO/ E Murić)



Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook