I DALJE ŽIVOTNO UGROŽEN

Slovenskom paraglajderisti amputirane obje noge!

Arhiva01.11.11, 09:44h

Simon Vogrinec juče je podvrgnut još jednom operativnom zahvatu i amputirani su mu lijeva natkoljenica i desna potkoljenica

paraglajder/ FOTO: AVAZSlovenački paraglajderista Simon Vogrinec, koji je povrijeđen u nedjelju na Jahorini pri padu u minsko polje, i dalje je životno ugrožen, rečeno je jutros u Kliničkom centru Koševo.

"Prati se rad svih organa jer se radi o teškom, politraumatizovanom pacijentu", rekla je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Koševo.

Navodeći da je Vogrinec juče podvrgnut još jednom operativnom zahvatu, Jandrić je precizirala da su mu amputirani lijeva natkoljenica i desna potkoljenica.

"Povrijeđeni paraglajderista ima gelere po tijelu i njegovo stanje se pomno prati", dodala je Jandrić.

Prema njenim riječima, zbog ozbiljnosti stanja pacijenta isključena je mogućnost da on u narednih sedam dana  napusti bolnicu Koševo.

Iz Slovenije je za juče bilo najavljeno prebacivanje Vogrinca iz Sarajeva za Ljubljanu.

Vogrinec je povrijeđen pri padu paraglajdera u minsko polje na vrhu Košuta, na Jahorini, na nepristupačnom terenu udaljenom od putne komunikacije i skijaških terena Olimpijskog centra Jahorina.

Akciju spašavanja Vogrinca i trojice njegovih kolega izveli su pripadnici Gorske službe spašavanja Jahorina i Civilne zaštite Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima EUFOR-a, čijim je helikopterom povrijeđeni Slovenac prevezen u bolnicu.

(Dnevniavaz.ba, DEPO PORTAL/eb)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook