DESET GODINA RANGIRANJA

'Kristalna prizma' uručena najboljima u oblastima finansijskog sektora

Arhiva30.06.11, 11:30h

Kristalna prizma, prestižna nagrada konsultantske kuće za istraživačko-razvojne usluge i konsalting Revicon d.o.o. Sarajevo i regionalnog poslovnog magazina "Prizma", na svečanoj ceremoniji u hotelu Holiday Inn je u svom desetom jubilarnom rangiranju, dodijeljena najuspješnijima iz oblasti bankarstva, društava za osiguranje, mikrokreditnih organizacija, kao i najuspješnijim menadžerima iz navedenih segmenata finansijskog sektora

kristalna prizna dodjela 2011

Prema izboru poslovnog magazina "Prizma", Kristalna prizma za 2010. godinu je dodijeljena u šest kategorija.

Na osnovu rezultata poslovanja u posmatranoj godini, Kristalna prizma za najbolju banku u BiH dodijeljena je UniCredit bank d. d. Mostar. Kristalnu prizmu za najbolju banku direktoru UniCredit bank d.d. gospodinu Berislavu Kutle uručio je član predsjedništva BiH Željko Komšić.

Najbolje društvo za osiguranje u BiH je Sarajevo osiguranje d. d. Sarajevo. Priznanje direktoru Sarajevo osiguranja Midhatu Terziću uručio je gradonačelnik grada Sarajeva Alija Behmen.

Najbolja mikrokreditna organizacija u BiH je MKD Mikrofin d. o. o. Banja Luka. Kristalnu prizmu u ime ovog MKD-a preuzeo je pomoćnik direktora Braco Erceg, a nagradu je uručio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Denis Zvizdić.

Najuspješniji menadžer banke u BiH za 2010. godinu je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank d. d. Mostar. Kristalnu prizmu uručio je guverner Centralne banke Kemal Kozarić.

Najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH za 2010. godinu je Midhat Terzić, generalni direktor Sarajevo osiguranja d. d. Sarajevo. Kristalnu prizmu uručio je predsjednik Vlade FBiH Nermin Nikšić.

Najuspješniji menadžer u mikrokrednitnom sektoru u BiH za 2010. godinu je Sadina Bina, generalni direktor MKF EKI Sarajevo. Kristalnu prizmu uručio je federalni Ministar financija Ante Krajina.
(DEPO/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook