INCIDENT NA KOŠEVU

Alemko Nuhanović napao letvom, pa pištoljem vlasnika škole fudbala

Arhiva22.03.11, 11:40h

Alemko Nuhanović (50), vlasnik hotela Alemko, priveden je u nedjelju nakon što je fizički napao Almira Prgudu, vlasnika škole fudbala Šampion Junior. Tom prilikom Nuhanović je na Prgudu potegao i pištolj, ali je, srećom, spriječen da ga upotrijebi i razoružan

Alemko NuhanovićU policijskom saopštenju navedeno je da se incident desio u Ulici Patriotske lige.

Nuhanović se, kako saznaje Oslobođenje od poznanika Almira Prgude, pojavio tokom održavanja finalne utakmice međunarodnog turnira dječaka na pomoćnom stadionu na Koševu.

“Nuhanović je Prgudi prišao s leđa, gurnuo ga, a potom ga nekom letvom pokušao udariti u glavu. Srećom, Prguda je postavio ruku i zaštitio glavu. Kada je vidio da ga nije uspio oboriti, Nuhanović je potegao pištolj. Međutim, specijalac koji je bio tu na obezbjeđenju brzo je reagovao i razoružao Nuhanovića“, priča jedan od Prgudinih saradnika u školi fudbala Šampion.

Iako nema zvaničnih podataka o tome zbog čega je došlo do incidenta, pretpostavlja se da su Nuhanović i Prguda imali neki interni dogovor o smještanju gostiju koji su došli na ovaj turnir.

Oslobođenje nije uspjelo doći do Prgude, koji se, nakon ukazivanja pomoći u bolnici zbog povrede ruke, nije javljao na mobitel.

Nuhanović je sproveden u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Nuhanović je zbog prevare SAB banke bio osuđen na kaznu zatvora od četiri godine. Nakon izdržavanja kazne nastavio je biznis kao vlasnik hotela.

(Oslobođenje/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook