NAKON OSLOBAĐAJUĆE PRESUDE

Abdulah Sidran zgroženo poručio: 'Sudija Branko Perić ispisao najsramniju stranicu bh. pravosuđa!'

Hronika24.11.22, 10:26h

Abdulah Sidran zgroženo poručio: 'Sudija Branko Perić ispisao najsramniju stranicu bh. pravosuđa!'
Nakon što je Sud BiH oslobodio sve optužene u slučaju Dženan Memić, Abdulah Sidran se emotivno oglasio na svom Facebook profilu, očito duboko dirnut onim što se danas desilo

 

 


Brojni građani došli su jutros u Sud Bosne i Hercegovine da pruže podršku porodici Memić. Među njima je i bio i bh. književnik i akademik Abdulah Sidran, koji je prisustvovao izricanju presude.

 


Nakon što je Sud BiH oslobodio sve optužene u slučaju Dženan Memić, Sidran se emotivno oglasio na svom Facebook profilu, očito duboko dirnut onim što se danas desilo, i kratko zaključio:


- Sudija Branko Perić ispisao najsramniju stranicu bh. pravosuđa!

 


Podsjećamo, sudija Perić je nakon izricanja oslobađajuće presude, između ostaloga, obrazložio:  


- Imali smo pred sobom optužnicu koja je nastala iz istrage koja još nije okončana. Tako nešto nije zabilježen u sudskoj praksi. Među optuženima je oštećena koja je u ovom događaju imala povrede. Ne znamo da je oštećena prikrivala dokaze, u interesu oštećene je da se dokaže ko je kriv. Imamo optužnicu za pomaganje, a ne znamo kome pomažu i iz kojeg motiva. Neophodna je svijest da se počini krivično djelo. Samo iz ovih primjera vidimo kompleksnost slučaja. Čuli smo da istraga još nije otkrila kako je došlo do povreda i ko je kriv. Iz dokaza koji smo imali nismo mogli vidjeti zašto su se optuženi povezali u grupi i šta im je bio motiv. Šta povezuje motive policajaca.
Tužioci su saslušali 69 svjedoak i vještaka, od toga 14 zaštićenih. Optužnica nije bila na čvrstim temeljima - rekao je Perić, a njegovo detaljnije obrazloženje možete pročitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još