potop krenuo od 11. minute

Debakl Kostarike na početku Mundijala, Španija je deklasirala sa brutalnih 7:0

Sport23.11.22, 19:03h

Debakl Kostarike na početku Mundijala, Španija je deklasirala sa brutalnih 7:0
Španci su prvi nakon prvog kola sa tri boda, dok isti broj bodova na drugoj poziciji ima Japan koji je danas senzacionalno savladao Njemačku sa 2:1

 

 

Nogometna reprezentacija Španije pobijedila je Kostariku sa 7:0 (3:0) u drugom susretu 1. kola E-grupe na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 

 

Španci su pitanje pobjednika riješili već u prvih pola sata kada su poveli sa 3:0, golovima Danija Olma u 11., Marca Asensija u 21. i Ferrana Torresa u 31. minuti iz penala.

 

U drugom poluvremenu Torres je u 54. minuti povećao prednost, Gavi je u 75. minuti pogodio za 5:0, Carlos Soler u 90. za 6:0, a konačan rezultat postavio je Alvaro Morata u 92. minuti.

 

Špancima je ovo bila najubjedljivija pobjeda na nastupima na Svjetskim prvenstvima.

 

U istoj grupi Japan je savladao Njemačku sa 2:1.

 

U prvom suretu današnjeg programa Hrvatska i Maroko su u F-grupi igrali su bez golova. Preostali susret F-grupe između selekcija Kanade i Belgije igra se večeras od 20.00 sati.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!