procedura prema članu 13

Šta su zgriješili navijači Ekvadora, tražili pivo ili...? FIFA pokrenula prvi disciplinski postupak na ovogodišnjem SP-u

Sport23.11.22, 15:28h

Šta su zgriješili navijači Ekvadora, tražili pivo ili...? FIFA pokrenula prvi disciplinski postupak na ovogodišnjem SP-u
Neki mediji sugeriraju da su navijači Ekvadora vrijeđali Čile, koji je ranije tražio da se Ekvador isključi sa Svjetskog prvenstva zbog neregularnosti

 

 

Međunarodna nogometna federacija FIFA otvorila je disciplinski postupak protiv Ekvadora zbog skandiranja navijača na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru, javlja francuska novinska agencija AFP.

 


Na otvaranju Svjetskog prvenstva Ekvador je pobijedio domaćina Katar rezultatom 2:0.


FIFA nije precizirala u čemu su tačno navijači Ekvadora pogriješili u nedjeljnoj utakmici, a radi se o proceduri prema članku 13. disciplinskog pravilnika koji zabranjuje diskriminirajuće i uvredljivo navijanje.


Neki mediji sugeriraju da su navijači Ekvadora vrijeđali Čile, koji je ranije tražio da se Ekvador isključi sa Svjetskog prvenstva zbog neregularnosti.


Navijači su negodovali i protiv organizatora skandirajući da žele pivo.


U Kataru je zabranjena prodaja piva oko stadiona neposredno prije otvaranja Svjetskog prvenstva, uprkos suprotnom obećanju.


Prvi je to disciplinski postupak na ovogodišnjem SP-u.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!