Vratili se u jame

Zenički rudari prekinuli radnički neposluh, Rudniku uplaćen novac za isplatu plaća

Hronika23.11.22, 14:12h

Zenički rudari prekinuli radnički neposluh, Rudniku uplaćen novac za isplatu plaća
Zenički rudari su u radnički neposluh stupili jučer, kada na posao odnosno u jamu nisu sišli rudari prve smjene u jamskim pogonima "Raspotočje" i "Stara jama"

 

 

Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine uplatilo je novac za isplatu oktobarskih plaća te naknade za topli obrok za septembar za oko 930 zaposlenih radnika Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica (ZDRMUZ), pa će zenički rudari prekinuti radnički neposluh - potvrdio je u izjavi Feni predsjednik Sindikata Elvedin Avdić.

 

Navodi kako su upravo održali sastanak Sindikata te odlučili da prekinu dvodnevni rudarski neposluh.

 

-Dobili smo potvrdu da je novac uplaćen i sada je samo na Rudniku da novac transferiše na račune radnika. Što se nas tiče, ovo je završeno i vraćamo se na posao. Rudari druge smjene počinju s radom - istakao je Avdić.

 

Zenički rudari su u radnički neposluh stupili jučer, kada na posao odnosno u jamu nisu sišli rudari prve smjene u jamskim pogonima "Raspotočje" i "Stara jama".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!