RAZUMIJU SE

Dodik otkrio koje zajedničke stavove o BiH dijeli sa Milanovićem: 'Iako je teška prošlost Srba i Hrvata...'

Front22.09.22, 14:18h

Dodik otkrio koje zajedničke stavove o BiH dijeli sa Milanovićem: 'Iako je teška prošlost Srba i Hrvata...'
Hrvatska ima državu, a Srbi imaju dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju i na taj način ćemo se kretati i sarađivati o pitanjima gdje možemo - rekao je, između ostaloga, Dodik

 

 


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem dijeli neke stavove o odnosima u BiH.


- Hrvatska misli da treba obezbijediti konstitutivnost Hrvata u BiH, a Republika Srpska smatra da se mora poštivati konstitutivnost tri naroda. To je nešto što nam je zajedničko - rekao je Dodik novinarima u Petrinji.


On je ponovio da je teška prošlost Srba i Hrvata, jer kada jedni nešto proslavljaju, drugi tuguju, prenosi Srpskainfo.


- To opterećuje naše odnose, ali moramo da idemo dalje. Niko neće nikome nametnutni nešto iz istorije. Hrvatska ima državu, a Srbi imaju dvije države - Republiku Srpsku i Srbiju i na taj način ćemo se kretati i sarađivati o pitanjima gdje možemo. Svako svoju istoriju treba da posmatra kako misli, a sa Milanovićem sam razgovarao i opet ću, dobro je da se državnici iz regiona sastaju - zaključio je Dodik.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još