HITRA REAKCIJA ZASTUPNICE NAŠE STRANKE

100 KM nezaposlenima sam predložila u augustu, danas iznos mora biti veći! Vlada FBiH skuplja predizborne poene

Front22.09.22, 13:43h

100 KM nezaposlenima sam predložila u augustu, danas iznos mora biti veći! Vlada FBiH skuplja predizborne poene
Cilj Vlade je očigledno bio da ovim dobije neke predizborne poene, a ne da pomogne nezaposlenima - smatra zastupnica Naše stranke Miomirka Melank

 

 

 

Vlada Federacije BiH donijela je danas odluku da nezaposlenima dodijeli finansijsku pomoć u iznosu od 100 KM. Tu inicijativu u augustu je podnijela Miomirka Melank, zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH.


„Iznos od 100 KM nezaposlenima koji sam predložila u augustu je minimum koji je Vlada mogla učiniti. Smatram da nezaposleni zaslužuju pomoć kao i bilo koja kategorija koja ju je dosad dobila.


Nezaposleni u našoj zemlji najčešće nisu bez posla svojom krivicom, već zahvaljujući sistemu koji ne stvara uslove za nova radna mjesta. Ne samo da ih ne stvara, nego i opstruira dobre namjere brojnih ljudi koji pokušavaju investirati u našu zemlju. S obzirom na to, sistem tim ljudima mora nadoknaditi iz budžeta ono što im je uskratio da sami zarade. Ovo što se daje je malo, ali bolje išta nego ništa.


Porazna je činjenica da je inicijativu predložila u augustu i da je prošlo ovoliko vremena do odluke da se ona provede. Tu treba računati da će se isplata također odužiti do kraja novembra. U tom vremenu desila su se i desit će se nova poskupljenja tako da sad tih 100 KM vrijedi manje nego kad sam ja predložila inicijativu.


Cilj Vlade je očigledno bio da ovim dobije neke predizborne poene, a ne da pomogne nezaposlenima - smatra zastupnica Naše stranke Miomirka Melank.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još