VIDEO/ BURNO U STUDIJU, UREDNIK OSTAO ZATEČEN

Denis Bećirović naprasno napustio Pressing već nakon prvog pitanja: Zašto se Izetbegović nije pojavio večeras?!

Mediji21.09.22, 21:09h

Denis Bećirović naprasno napustio Pressing već nakon prvog pitanja: Zašto se Izetbegović nije pojavio večeras?!
Urednik emisije Amir Zukić zaključio je kako je ovakav izlazak iz emsije također poruka upućena publici

 

 


Nakon više od četiri stotine izdanja emisije Pressing na N1, ove srijede se po prvi put desilo da gost napusti emisiju. Učinio je to kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović.


Prvi put zajedno u jednoj TV emisiji večeras u studiju N1 trebali su biti kandidati za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka. Došao je Denis Bećirović, potpredsjednik SDP-a, čiju kandidaturu je podržala ujedinjena opozicija i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, kandidat koalicije Država. Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i kandidat ove stranke u izbornoj trci za državno Predsjedništvo odbio je sučeljavanje s Bećirovićem i Hadžikadićem. To je kao razlog za napuštanje emisije naveo Denis Bećirović, već u prvim minutama.


Bećirović je, dakle, studio napustio već nakon prvog pitanja: Zašto je Izetbegović odbio doći večeras?


Hadžikadić: Mislim da ljudi koji ne misle dobro svojim građanima mogu jedino da izgube kada razgovaraju sa ljudima koji znaju puno o stvarima koje su važne za ljude.


Bećirović: Šta ste vi kao producent emisije dobili za obrazloženje zašto moj jedini protukandidat za funkciju za člana Predsjedništva BiH nije tu? Zna se da ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem Hadžikadića. Došao sam iz poštovanja večeras, prema vama i publici. On je procijenio da ne treba doći. Dok se on ne pojavi, ja napuštam studio. Čekamo Bakira Izetbegovića! Džaferović je dobio izbore 2018. godine sa razlikom od tri procenta. Hadžikadić je dobio deset procenata. Ja se sada nadam da pet ili šest procenata Hadžikadića neće odlučiti izbore.


Urednik emisije Amir Zukić zaključio je kako je ovakav izlazak iz emsije također poruka upućena publici.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još