NAJVEĆE GUŽVE NA GRANICI S FINSKOM

Haos u Rusiji: Putin zabranio prodaju aviokarti muškarcima, Rusi bježe privatnim vozilima

Hronika21.09.22, 20:14h

Haos u Rusiji: Putin zabranio prodaju aviokarti muškarcima, Rusi bježe privatnim vozilima
Letovi iz Moskve ka glavnim gradovima Gruzije, Turske i Armenije, koje ne traže vizu za ruske državljane, samo su nekoliko minuta nakon Putinove objave postali nedostupni

 

 

Ruske aviokompanije prestale su prodavati karte muškarcima iz Rusije u dobi od 18 do 65 godina, osim ako pokažu dokaz da imaju dozvolu od Ministarstva odbrane za putovanje.


Svi letovi iz Rusije ka dostupnim stranim destinacijama su rasprodati u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin najavio djelimičnu mobilizaciju.


Letovi iz Moskve ka glavnim gradovima Gruzije, Turske i Armenije, koje ne traže vizu za ruske državljane, samo su nekoliko minuta nakon Putinove objave postali nedostupni, navodi ruska stranica za planiranje putovanja aviasales.ru.


Do podneva po moskovskom vremenu, direktni letovi iz Moskve za Azerbejdžan, Kazahstan, Uzbekistan i Kirgistan prestali su se prikazivati.


Ovo je primoralo Ruse da se organizuju. Mnogi su krenuli privatnim vozilima zbog čega su zabilježene velike gužve na granici s Finskom.


Oni sretniji, koji su imali karte, stigli su i na beogradski aerodrom. Medijima su poručili: “Molimo vas, zaustavite Putina”, prenosi N1.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još