izbori 2. oktobra

CIK objavio ovjerene kandidatske liste, ovo su imena 7.257 kandidata

Front05.08.22, 16:23h

CIK objavio ovjerene kandidatske liste, ovo su imena 7.257 kandidata
Prema Uputstvu o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore koji će se održati 2. oktobra konačne liste kandidata bit će objavljene i u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja do 18. augusta

 

 

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovina objavila je danas na svojoj web stranici ovjerene kandidatske liste za Opće izbore 2022. 

 

Prema Uputstvu o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore koji će se održati 2. oktobra konačne liste kandidata bit će objavljene i u službenim glasilima i sredstvima javnog informiranja do 18. augusta.

 

Na Općim izborima 2022, devetim od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, učestvovat će rekordan broj političkih subjekata, čak 145. Ovjereno je 90 stranaka, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija. U postupku ovjere kandidatskih listi i kandidata Centralna izborna komisija BiH je ovjerila ukupno 822 kandidatske liste.

 

U utrci za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda su tri kandidata, Bakir Izetbegović, Denis Bećirović i Mirsad Hadžikadić, dok su za člana iz reda hrvatskog naroda kandidati Željko Komšić i Borjana Krišto.

 

Kada je riječ o članu Predsjedništva iz RS-a, kandidati su Željka Cvijanović, Borislav Bijelić, Mirko Šarović, Nenad Nešić i Vojin Mijatović.

 

Ovjerene kandidatske liste i imena kandidata možete pročitati OVDJE

 

(Faktor/ DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!