IZMEĐU KUĆA NEMA NI OGRADE

Nenad Aleksić, koji je objesio psa, ispričao detalje: 'Pit bull mi je napao 9-godišnjeg sina, sve se desilo u huji'

Hronika04.08.22, 21:15h

Nenad Aleksić, koji je objesio psa, ispričao detalje: 'Pit bull mi je napao 9-godišnjeg sina, sve se desilo u huji'
Oko 21 čas dotrčala su djeca i rekla da se pas opet otkinuo sa lanca i došao kod njih. Nenad A. se tada iznervirao i otišao u taj dio dvorišta i uhvatio psa za lanac i krenuo da vuče

 

 

U toku je utvrđivanje prekršajne ili krivične odgovornosti Nedeljka M, vlasnika psa pit bulla koji se u utorak uveče kod Teslića otkinu sa lanca i prepao djecu, a kojeg je zatim Nenad A., otac jednog djeteta, objesio na drvo, saznaje Srpskainfo.


Incident se desio u utorak uveče u selu Đulići kod Teslića, a policija je tokom srijede saslušala sve svjedoke.


Izvor Srpskainfo pojasnio da su Nenad i Nedeljko prve komšije i da između njihove kuće nema ni ograde.


– Nenad A. je to veče sa društvom bio u dvorištu, a sa njima su bila i djeca. Pas od komšije se nekoliko puta taj dan kidao sa lanca i prelazio u njihovo dvorište. Nenad je nekoliko puta zvao komšiju Nedeljka i on bi svaki put dolazio i vraćao psa u svoje dvorište i ponovo bi ga zavezao lancem – pojasnio je sagovornik portala Srpskainfo.


On je dodao da su u večernjim časovima roditelji sjedili u jednom dijelu dvorištu, a da su djeca bila u drugom dijelu.


– Oko 21 čas dotrčala su djeca i rekla da se pas opet otkinuo sa lanca i došao kod njih. Nenad A. se tada iznervirao i otišao u taj dio dvorišta i uhvatio psa za lanac i krenuo da vuče – ističe izvor Srpskainfo.


Kaže da niko od prisutnih nije vidio kako je on ubio i objesio psa, već samo da su vidjeli kako ga vuče prema rijeci Usori, a gdje je on kasnije i pronađen.


Nakon što je ubio psa, on je sam pozvao policiju i rekao šta je uradio, a policiju je pozvao i vlasnik psa.


Prema nezvaničnim informacijama, nije bilo prijava da je ovaj pas ranije napao nekoga, prenosi Srpskainfo.


Šta se tog dana događalo, a prije nego što je usmrtio psa, Aleksić je ispričao za Avaz.


- Došao sam na odmor. Mi smo komšije, ružno je reći, ali taj vlasnik pit bulla je narkoman. On ima još jednog pit bulla. Otišao sam prije nekoliko dana do Teslića kod punca i punice i kad sam se vratio, govore mi majka i snaha "Otkinuo se pas, treba paziti na djecu." Naišao je brat od Nedeljka, Bojan, zamolio sam ga "Reci mu, molim te, da zaveže te pse, da ne pravimo probleme bezveze, jer smo kuća do kuće", pošto nemaju ni kavez, nema ni ograde, nemaju ništa, jer je, ipak, riječ o krvoločnim psima - pojasnio je Aleksić.


Kako navodi, kada je bila sporna noć sjedili su u dvorištu.


- Igralo se tu više djece kada je došao taj pit bull, i sin od devet godina je povikao "Tata, tata", dotrčao sam, sva sreća nije ga ugrizao pas, ali dijete ima ogrebotine i što je još gore, traume. U toj huji, kada sam došao, bio je na lancu, a na kraju je imao nešto slično špagi i uhvatio sam ga za povodac, valjda je to bilo jače, moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim, ali on je valjda uginuo. Vidio sam da je krenula krv na nos, odvukao sam ga - kazao je Aleksić za Avaz.


Šta se potom dešavalo, čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 58

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još