Nakon što ga je proglasio rahmetlijom

Bivši reis Cerić zatražio halal od Mustafe Resića i njegove porodice: 'Alhamdulillah! Bivši načelnik je živ i zdrav'

Hronika30.05.22, 10:53h

Bivši reis Cerić zatražio halal od Mustafe Resića i njegove porodice: 'Alhamdulillah! Bivši načelnik je živ i zdrav'
'Ostaje moja iskrena zahvalnost za njegov ogromni doprinus u izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u našoj zemlji', napisao je ef. Cerić

 

 


Svečanim presijecanjem vrpce u Sarajevu je otvorena Upravna zgrada Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, impozantno zdanje s 5.000 kvadrata korisnog prostora.

 

Na svečanosti se obratio i bivši reisu-l-ulema IZ u BiH Mustafa ef. Cerić koji je, između ostalog, zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

 

Zahvalio se i bivšem načelniku općine Stari Grad Mustafi Resiću, ali je tom prilikom napravio lapsus, o čemu se juče oglasio na društvenim mrežama te uputio izvinjenje.

 

- Alhamdulillah! Bivši načelnik Starog grada Mustafa Resić je živ i zdrav. Tražim od Mustafe i njegove porodice halala za jučerašnji lapsus linguae:

 

"Moram se zahvaliti i ovome rahmetli načelniku Starog Grada Mustafi Resiću. Molim Allaha da mu sve grijehe oprosti, a nije imao puno, nego samo one male da mu oprosti”.

 

Ali ostaje moja iskrena zahvalnost za njegov ogromni doprinus u izgradnji Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u našoj zemlji. Učim dovu Allahu Milostivom da podari Mustafi Resiću i njegovoj prorodici dug život i dobro zdravlje. Amin! – napisao je ef. Cerić.

 

mustafa-ceric

 

(Hayat.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!