Sindikat Bosnalijeka

'Zabrinuti smo za naša radna mjesta i opstanak kompanije. Dešavaju se vrlo čudne aktivnosti...'

Biznis Klub13.05.22, 19:38h

'Zabrinuti smo za naša radna mjesta i opstanak kompanije. Dešavaju se vrlo čudne aktivnosti...'
Izražavamo veliku bojazan za nastavak uspješnog poslovanja Bosnalijeka koji u ovom momentu hrani oko 800 uposlenika i njihove porodice te niže poslovne uspjehe godinama unazad, bez obzira na velike pritiske sa kojim je naročito suočen mjesecima unazad, saopćeno je iz Sindikalne organizacije Bosnalijek d.d.

 

 

Sindikalna organizacija Bosnalijek d.d. danas je medijima uputila saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

 

- U zadnjih nekoliko mjeseci u javnosti se pojavilo mnogo različitih informacija o Bosnalijeku, a neke od njih smatramo potencijalno jako štetnim i opasnim za kompaniju. Samo u tekućoj sedmici bilo je nekoliko objava u medijima koje nas radnike brinu po pitanju očuvanja naših radnih mjesta i opstanka kompanije. Zadnje u nizu su informacije u vezi sa pritiscima na male dioničare u kompaniji Bosnalijek te pripremom potencijalnih novih aktivnosti od strane Tužilaštva Kantona Sarajevo usmjerenih na male dioničare. Izražavamo veliku bojazan za nastavak uspješnog poslovanja Bosnalijeka koji u ovom momentu hrani oko 800 uposlenika i njihove porodice te niže poslovne uspjehe godinama unazad, bez obzira na velike pritiske sa kojim je naročito suočen mjesecima unazad. 

 

Trenutno se, kako je preneseno i u medijima, dešavaju vrlo čudne aktivnosti vezane za pokretanje istraga protiv određenih malih dioničara sa ciljem da se zloupotrebom pravosudnog sistema, zastrašivanjem nezakonito preuzme kompanija Bosnalijek.

 

Jasno nam je da se sve ovo dešava kao dio opšte hajke na dioničare, a prije toga čini nam se i na direktora Bosnalijeka. Smatramo da ove aktivnosti ukazuju i na dodatna konstruisanja navodnih krivičnih djela, ne samo našem generalnom direktoru, već i ostatku Uprave, a sve sa ciljem da se Društvo obezglavi kako bi određene strukture nesmetano zavladale kompanijom. Nepojmljivo nam je da se dešavaju aktivnosti koje imaju za cilj zatrašivanje sa ciljem podlijeganja pritisku određenih dioničara, a od strane drugih dioničara, koji na nezakonit i bahat način pokušavaju uvesti svoje upravljanje.

 

Ustrajni smo u borbi za radna mjesta i naš Bosnalijek koji postoji već 71 godinu, ponosni smo na ono što smo do sada napravili, a posebno posljednjih godina i nećemo dozvoliti nikome da nas vrati godinama unazad, te da nas zadesi sudbina zaposlenika uništenih kompanija kojih već ima i previše i nećemo dozvoliti izrabljivanje naših radnika.

 

Naši uspjesi koje postižemo u zemlji i inostranstvu predstavljaju najsvijetliji primjer bosanskohercegovačke ekonomije i nećemo dozvoliti da nas zadesi sudbina nekada velikih i uspješnih kompanija u ovoj državi koje su propale ili lagano propadaju - stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije Bosnalijek d.d. Edhem Mulaosmanović.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još