Nestabilno vrijeme

Uživajte u suncu još danas, za vikend ide promjena: Stižu kiša, grad i jaki udari vjetra

Hronika13.05.22, 12:20h

Uživajte u suncu još danas, za vikend ide promjena: Stižu kiša, grad i jaki udari vjetra
Vjetar slab do umjeren na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni

 

 

 

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti tokom poslijepodneva, može ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne uvjetovati rijetke lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjeren na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 25 do 31 stepen.

 

U subotu, 14. maja, očekuje se umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno intetnzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

 

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u nedjelju, 15. maja, uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi i grmljavina su moguću u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a  najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni. 

 

Za ponedjeljak, 16. maja, prognozira se sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast oblačnosti u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!