I akademik se uključio u raspravu

Sidran odgovorio Žbanić: Broj ubijene djece je varijabla, ali konstanta je da niko od snajperista VRS-a nije sjeo na optuženičku klupu

Hronika13.05.22, 11:31h

Sidran odgovorio Žbanić: Broj ubijene djece je varijabla, ali konstanta je da niko od snajperista VRS-a nije sjeo na optuženičku klupu
On je u svom komentaru odgovorio bh. rediteljici Jasmili Žbanić koja se proteklih dana oglašavala na ovu temu

 

 

 

Abdulah Sidran, bh. akademik i književnik, oglasio se jutros na svom Facebook profilu povodom aktuelne teme oko broja ubijene djece u opkoljenom Sarajevu tokom agresije na BiH.


On je u svom komentaru odgovorio bh. rediteljici Jasmili Žbanić koja se proteklih dana oglašavala na ovu temu.


Sidran kaže kako je broj ubijene djece varijabilan, ali je konstanta da niko od stotina snajperista VRS-a nije sjeo na optuženičku klupu zbog ubijanja sarajevske djece.


- Broj ubijene djece je varijabla. Možda se nikad i neće egzaktno ustanoviti. Ali je konstanta da na optuženičku klupu nije sjeo ni jedan jedini od stotina snajperista Vojske RS-a koji su tu djecu tri i po godine sistematično i sadistički ubijali. Šta je onda u tome istinski problem?, upitao je Sidran.


Podsjećamo, priču oko broja ubijene djece opkoljenog Sarajeva prije nekoliko dana je pokrenuo bh. psiholog i politički analitičar Srđan Puhalo koji je tražio dokaz tvrdnje da je u Sarajevu ubijeno 1.601 dijete tokom opsade.


Puhalov komentar podigao je mnogo prašine u domaćoj javnosti, te su se zbog toga oglasile mnoge ličnosti sa političke i javne scene naše zemlje.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 127

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još