Ured za borbu protiv korupcije KS otkrio

Adem Zalihić optužuje da je nelegalno smijenjen: Evo dokumenta koji dokazuje da je nelegalno 'uhljebljen'

Hronika21.07.21, 20:54h

Adem Zalihić optužuje da je nelegalno smijenjen: Evo dokumenta koji dokazuje da je nelegalno 'uhljebljen'
Zalihić je tvrdio da je sjednica Upravnog odbora nelegalna pa je samim tim i njegova smjena nelegalna. Međutim, zaboravlja da je njegovo 'uhljebljenje' na direktorsku poziciju bilo mimo zakona, što je i zadokumentovano i to od strane Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo

 

Bivši direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić danima već tvrdi kako ga Vlada Kantona Sarajevo nelegalno smjenjuje i izbacuje iz direktorske fotelje.


Pri tome, Zalihić je Vladu KS usporedio sa četnicima jer su u njegovu smjenu krenuli uoči svetog praznika Kurban bajrama.


Zalihić je tvrdio da je sjednica Upravnog odbora nelegalna pa je samim tim i njegova smjena nelegalna.


Međutim, zaboravlja da je njegovo 'uhljebljenje' na direktorsku poziciju bilo mimo zakona, što je i zadokumentovano i to od strane Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo.


Kako se navodi u dokumentu, koji je u posjedu Raporta, Zalihić nije ispunjavao uvjete za direktora.


Ističe se kako je Zalihić imao završenu edukaciju prvog nivoa odnosno osnovnog, dok direktor ove ustanove mora imati uvjerenje o edukaciju tri nivoa.


Pogledajte dokument:

 

zalihic-ured-1

 

Pored ovoga, Zalihić je mimo pravila dodjeljivao dodatke na plaću uposlenicima koji za to nisu ispunjavali uvjete, a zabilježen je i niz ostalih nepravilnosti u njegovom radu. 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 109

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još