Zvanično

Dodik: Košarac i Mitrović kandidati su SNSD-a za ministre

Front07.12.19, 14:31h

Dodik: Košarac i Mitrović kandidati su SNSD-a za ministre
Ako to isto učini i bošnjačka strana, kaže Dodik, Tegeltija može u ponedjeljak, 9. decembra da zatraži provjeru kandidata

 

Staša Košarac i Vojin Mitrović su kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za ministre u Vijeću ministara Bosne i Herecgovine, potvrdio je danas lider stranke Milorad Dodik.

 

-Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa ići će Staša Košarac, a za ministra transporta i komunikacija Vojin Mitrović - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

 

Ostala mjesta iz srpske kvote, kako je dodao, bit će popunjena u skladu s dogovorom s koalicionim partnerima SNSD-a.

 

Dodik očekuje da će najkasnije do 23. decembra biti zakazana sjednica Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi bio izabrano novo Vijeće ministara.

 

- Sinoć smo razgovarali sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Vijeća ministara Zoranu Tegeltiji saopštio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre - rekao je Dodik.

 

Ako to isto učini i bošnjačka strana, kaže Dodik, Tegeltija može u ponedjeljak, 9. decembra da zatraži provjeru kandidata.

 

Provjera bi trebalo da se završi do kraja sedmice i već 18., a najkasnije 21. ili 23.decembta da se zakaže sjednica parlamenta na kojoj će biti izabrano novo Vijeće ministara.

 

Time bi se, kaže, završio taj proces, koji je "neopravdano dugo trajao i doveo do zastoja na mnogim poljima".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!