Video/ Borac bez konkurencije

Bik Medonja u Vitezu dokazuje zašto vrijedi 50.000 eura: Nakon pobjede pripremili smo mu dosta meda i banana

Zabava04.12.19, 13:33h

Bik Medonja u Vitezu dokazuje zašto vrijedi 50.000 eura: Nakon pobjede pripremili smo mu dosta meda i banana
Posljednji ispit ove godine Medonja imat će 28. decembra na velikoj koridi u Vitezu koja se održava na Park Areni. Ovaj put protivnik će mu biti Peran

 

Ljubitelji bikova i korida 2019. godinu pamtit će po nekoliko fenomenalnih borbi vladara Čevljanovića Medonje, čiji je vlasnik poznati privatnik iz Olova Habib Bjelić Habibić

 

U godini na zalasku Medonja je znao samo za pobjede, a, naravno, najveće su protiv Perana Rešada Porče iz Visokog na tradicionalnoj Čevljanskoj koridi, te protiv Jelenka Nezira Ahmića na velikoj borbi bikova u Visokom, na kojoj su provalili zaštitnu ogradu i borbu nastavili izvan ograđenog prostora.

 

Posljednji ispit ove godine Medonja imat će 28. decembra na velikoj koridi u Vitezu koja se održava na Park Areni. Ovaj put protivnik će mu biti Peran, čiji vlasnik je Mujan Kovač Crni. 

 

- Medonja će pobjednički završiti i 2019. godinu. On je rođeni šampion. Bik koji nema cijenu i nema konkurenciju ne samo u BiH, nego i na Balkanu. Siguran sam da će proći još dosta godina dok dobije dostojnog nasljednika. Svim ljubiteljima bikova i korida poznato je da je Medonja odavno najvrijedniji bik u BiH, i ne bih ga prodao ni za 50.000 eura. On je naš ponos i dika. Nakon pobjede u Vitezu ide na zasluženi zimski odmor za koji smo mu pripremili dosta meda i banana. To je njegova omiljena hrana i mora da ima tretman kao pravi veliki šampioni – kaže Habib Bjelić.

 

Pogledajte kako su u posljednjoj borbi Medonja i Jelenko „zaplesali“ ispod šatora:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još