Idealno za praznike

U srijedu se otvara 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Zabava02.12.19, 11:39h

U srijedu se otvara 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
Zimsku čaroliju upotpunit će i Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem, koje će djeca moći jahati, maziti, hraniti, sa njima se fotografisati

 

Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj prirodnoj jelki visokoj oko 15 metara će u srijedu 04. decembra u 19 sati u Parku Hastahana u Sarajevu biti otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

 

Podsjećanja radi, Sarajevo Holiday Market je već devet godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru...).


Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

 

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica, idealno mjesto za fotografisanje i kreiranje nezaboravnih prazničnih uspomena.


Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa. Ovogodišnje izdanje Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa donosi ponudu 25 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića...

 

Na Marketu je ove godine postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima.

 

Zimsku čaroliju upotpunit će i Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem, koje će djeca moći jahati, maziti, hraniti, sa njima se fotografisati.

 

Jaffa klizalište će klizanje nuditi sve do 2. februara, a tokom cijelog januara, u vrijeme zimskog raspusta će zahvaljujući podršci Općine Centar klizanje na Hastahani biti besplatno za sve.

 

Prostor Coca-Cola sela Djeda mraza nikad nije bio bolje dekorisan. U ovom mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom.

 

Odrasli će zasigurno najviše uživati ugostiteljskom objektu ispod šatora, Carlsberg Holiday Pub-u, gdje će tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi.

 

Svakog dana od 16:30 su na programu After Work Partiji, nakon čega će slijediti izvlačenja Carlsberg Binga, dok će se od 21:00 održavati večernji koncerti, na kojima će nastupiti popularni izvođači iz BiH i regije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!