zašto je sutkinja donijela ispravnu odluku

Poznati hrvatski psihijatar nakon presude koja je potresla region: Zašto je licemjerno suosjećati sa Severinom?!

Showbizz01.12.19, 17:31h

Poznati hrvatski psihijatar nakon presude koja je potresla region: Zašto je licemjerno suosjećati sa Severinom?!
Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemjerno suosjećati sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilato koristila u cilju utjecaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tome koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čovjeku - smatra psihijatar Vukušić

 

 

Nakon presude o kojoj danima bruji cijeli region, poznati hrvatski psihijatar Herman Vukušić iznio je na svom Facebook profilu mišljenje o ovoj temi. A tema je Severina Kojić koja je prije četiri dana izgubila skrbništvo nad sinom Aleksandrom, od kada joj podršku putem medija i društvenih mreža pružaju brojne osobe iz javnoga života.


Ovaj liječnik, pak, smatra kako je to – licemjerno.


Vukušić, koji je i ranije negativno pisao o Severini, objasnio je zašto javnost ne bi trebala suosjećati s utučenom pjevačicom, koja nakon sedam i po godina starateljstvo nad svojim djetetom mora predati bivšem partneru i njegovom ocu.


ZAŠTO JE LICEMJERNO SUOSJEĆATI SA SEVERINOM?


Jučer navečer, sukladno privremenoj mjeri koju je temeljem svoje (nepravomoćne) presude na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu donijela sutkinja Tea Golub, Milan Popović preuzeo je svojeg maloljetnog sina Aleksandra od Severine.


Od jučer Aleksandar živi sa ocem Milanom, a Severina ga može viđati utorkom i četvrtkom od 15.00 do 20.00, te svaki drugi vikend.


Odmah po objavi presude počele su po lifestyle rubrikama raznih portala curiti suze suosjećanja sa Severinom od strane raznih medijskih posvaduša i tzv. "slavnih javnih osoba" poput Marka Grubnića, Ive Todorić i ostalih.


Također, gotovo svi mediji u zemlji darovali su nemali prostor u svojem izvješćivanju o ovom slučaju.


Pri tome, a što je uobičajeno za Hrvatsku, zaboravlja se kako je presuda sutkinje Golub posljedica odluke Županijskog suda u Splitu koji je u kolovozu 2018. godine temeljem Severinine žalbe ukinuo prvostupanjsku presudu Verice Nikić, sutkinje Općinskog građanskog suda u Zagrebu.


Prema presudi sutkinje Nikić, malodobni Aleksandar Popović trebao je živjeti sedam dana kod majke Severine Kojić, a sedam kod oca Milana.


Ukratko: prije godinu dana Severina se žalila na presudu koja po modernim europskim i svjetskim standardima zastupa najprimjerenije rješenje za dijete - zajedničku roditeljsku skrb, pola vremena sa majkom, pola sa ocem.


Potom se i javno obrušila na sutkinju Nikić, do te mjere da je u njezinu obranu javno morao stati i sam sud svojim priopćenjem u kojem je rečeno kako "se osuđuje medijsku eksponiranost slučaja te optužuje pjevačicu za stvaranje medijskog pritiska na Županijski sud".


Ne zaboravimo i njezin javni angažman u slučaju malog Cesarea kada je nemilo koristila svoju medijsku zastupljenost u cilju opstrukcije pravomoćne sudske odluke sa se dijete vrati svojem ocu.


Na koncu, ali ne i najmanje važno, na nedavnoj je presici organiziranoj povodom njezine predstojeće turneje opet iskoristila medije u cilju širenja optužbi na račun Aleksandrovog oca, gradonačelnika Milana Bandića, djetetove škole, nadležnog centra za socijalni rad, te i još svega i svačega.


Svega par dana nakon te presice Severina je nepravomoćno osuđena za nasilje u obitelji zbog prijetnji koje je uputila svom bivšem partneru Milanu Popoviću.


Kada uzmem u obzir sve navedeno, smatram da je licemjerno suosjećati sa osobom koja je svoju medijsku slavu obilato koristila u cilju utjecaja na hrvatsko pravosuđe u svoju korist i pri tome koristila brojne mehanizme koji nisu na raspolaganju običnom, malom hrvatskom čovjeku.


P.S.


Tek nakon prvotne objave ovoga teksta skrenuli su mi pažnju u komentarima na brojne uvrede i seksističke ispade kojima je Severina trenutno izložena na društvenim mrežama.


Iste bezrezervno osuđujem i molim da ih se klonite u komentarima ove moje objave - zapisao je psihijatar Herman Vukušić. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još