FOTO/ Bračni parovi Izetbegović i Zvizdić na putovanju

Procurile fotografije sa umre: Skrušena Sebija i bosonogi Bakir umotan samo u 'peškire', a oko njih vojska...

Hronika28.11.19, 12:17h

Procurile fotografije sa umre: Skrušena Sebija i bosonogi Bakir umotan samo u 'peškire', a oko njih vojska...
Na fotografijama, koje je čitatelj poslao brojnim bh. medijima, vide se predsjednik SDA sa suprugom Sebijom i stranačkim kolegom Zvizdićem

 

Nakon napornog procesa formiranja vlasti i dogovora koji je napokon postignut između kolaicionih partnera na državnom nivou, predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i još uvijek aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić su sa svojim ljepšim polovinama otišli na hodočašće u Mekku.

 

Dva bračna para, naime, obavljaju umru, što je vrsta islamskog hodočašća koja ima za cilj posjetu Kabi i obavljanje određenih vjerskih obreda. Umra nije obavezna, nego je dobrovoljna i preporučena islamska praksa.

 

Na fotografijama, koje je čitatelj poslao brojinim bh. medijima, vide se predsjednik SDA sa suprugom Sebijom i stranačkim kolegom Zvizdićem. Njih dvojica su u tradicionalnim muškim odjevnim predmetima koji su karakteristični za islamske obrede.

 

bakir-izetbegovic-umra-mekka

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 166

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još