NSBiH zvanično potvrdio raskid ugovora

Prosinečki definitivno više nije selektor: Evo ko bi ga mogao naslijediti na klupi Zmajeva

Sport27.11.19, 16:27h

Prosinečki definitivno više nije selektor: Evo ko bi ga mogao naslijediti na klupi Zmajeva
Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna, saopćeno je iz Saveza

 

Robert Prosinečki više nije selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

Na danas održanoj, telefonskoj sjednici, članovi Izvršnog odbora NSBiH su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa Prosinečkim.



- Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve sa ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna - saopćeno je iz Saveza.

 

Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema "A" selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora, javila je Fena.

 

Navodno su već i poznati kandidati za njegova nasljenika, a riječ je o Dušanu Bajeviću, Safetu Sušiću, Miroslavu Ćiri Blaževiću, Mehi Kodri, Amaru Osimu, Husrefu Musemiću, Milovanu Rajevacu.

 

(DEPO PORTAL BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!