BIH JE U MAP-U OD DECEMBRA 2018.

Komšić: Neka Dodik objavi dokument i nek' se sjeti one narodne 'nije majka sina karala što se kockao, nego što se vadio'!

Front24.11.19, 17:46h

Komšić: Neka Dodik objavi dokument i nek' se sjeti one narodne 'nije majka sina karala što se kockao, nego što se vadio'!
Dokument koji smo usaglasili, koji predajemo NATO-u shodno odluci koji smo donijeli je upravo onakav kakav treba da bude, i kakav se traži - kazao je Komšić

 

 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je danas da je BiH u NATO-vom Akcionom planu za članstvo još od decembra prošle godine.


Komentirajući iz Sjedinjenih Država, gdje trenutno boravi u radnoj posjeti, današnju izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako dokument koje je Predsjedništvo BiH usvojilo ne znači aktivaciju MAP-a, Komšić je poručio da ako Dodik želi da se povjeruje onome što on govori, put je jednostavan - neka objavi dokument na koji je pristao.


- Nemam ništa protiv da Dodik pojašnjava detalje SDS-u i PDP-u - kazao je u izjavi za Fenu predsjedavajući Željko Komšić komentarišući najavu Milorada Dodika da će vladajuća koalicija u RS-u, kada Plan reformi bude aktivan, dostaviti entitetskom parlamentu cjelovit uvid u ovaj dokument.


Komšić dalje navodi da je Bosna i Hercegovina je u MAP-u još od decembra prošle godine.


 - U to se svako može uvjeriti ukoliko konsultuje zvaničnu web stranicu NATO-a. Dokument koji smo usaglasili, koji predajemo NATO-u shodno odluci koji smo donijeli je upravo onakav kakav treba da bude, i kakav se traži - kazao je Komšić.


Rekao je da ponekad ima razumijevanja za "preopterećenost i nedostatak koncentracije kojem je konstantno izložen gospodin Dodik, kao i nemogućnost da obrati pažnju na ono što mu govore njegovi savjetnici".


- Međutim, da gospodin Dodik ne bi upao u još težu poziciju, savjetujem mu da se sjeti one narodne 'nije majka sina karala što se kockao, nego što se vadio' - zaključio je Komšić.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još