jadna djeca

Strahota u Banjaluci: Muškarac (44) osumnjičen za obljubu dviju štićenica Doma 'Rada Vranješević'

Hronika22.11.19, 17:50h

Strahota u Banjaluci: Muškarac (44) osumnjičen za obljubu dviju štićenica Doma 'Rada Vranješević'
Istakao je da je Dom otvorenog tipa, a kada dijete malo zakasni, vaspitači ga potraže i uglavnom pronađu u okolini, ali pošto djevojčice nije bilo više od sat vremena, alarmirali su policiju

 

Dragan L. (44) iz Banjaluke uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je obljubio dvije maloljetnice, starosti 14 i po i 15 i po godina.


Njemu je Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor zbog krivičnih djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom polna zloupotreba djeteta starijeg od petnaest godina.

 

Kako je potvrđeno Nezavisnim, on je uhapšen nakon što je vaspitač Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” prijavio da se štićenica nije na vrijeme vratila u Dom, zbog čega su se odmah dali u potragu za djevojčicom.

 

Ona je brzom intervencijom vaspitača i policije pronađena u stanu sa uhapšenim muškarcem, u kojem je bila još jedna maloljetna djevojčica.

 

Vladimir Kajkut, direktor Doma “Rada Vranješević”, rekao je da se u ponedjeljak djevojčica iz škole nije na vrijeme vratila te su odmah alarmirali i policiju, koja je zajedno sa vaspitačem locirala djevojčicu u stanu sa nepoznatom muškom osobom.

 

Istakao je da je Dom otvorenog tipa, a kada dijete malo zakasni, vaspitači ga potraže i uglavnom pronađu u okolini, ali pošto djevojčice nije bilo više od sat vremena, alarmirali su policiju.


– Mi smo policiji, sa kojom imamo izuzetno dobru saradnju, dali izjave na okolnosti da smo djevojčicu tražili nakon što se nije vratila. Prethodno je s njom u društvu bila još jedna naša štićenica, koja se uredno vratila i dala nam važne informacije koje su policiji i našem vaspitaču poslužile da lociraju djevojčicu u jednom stanu gdje je bila sa nama nepoznatim muškarcem – rekao je Kajkut.

 

Ističe da su odmah sutradan pisanim putem obavijestili staratelje, odnosno Centar za socijalni rad, odakle dolazi štićenica, te odmah izrekli i mjeru prelaska djevojčice u drugu vaspitnu grupu, koja je 24 časa pod nadzorom vaspitača, a u kojoj ranije nije bila, jer sa njom nisu imali probleme.

 

– Djevojčica je sada pod zaštitom i stalnim nadzorom Doma. Odmah su obavljeni i zdravstveni pregledi. Policija dalje vodi istragu i mi ćemo s njima, kao i do sada, sarađivati kad god bude potrebno. Koliko sam upoznat, to nama nepoznata muška osoba je uhapšena i pritvorena – rekao je Kajkut.

 

Kako je danas saopšteno iz Okružnog suda u Banjaluci, osumnjičenom D.L. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina.

 

– Pritvor osumnjičenom određen je zbog bojazni da će uticati na svjedoke te sakriti i uništiti dokaze – saopšteno je iz Suda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još