VIDEO/ UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Hrvat brutalno napao muslimanku u kafiću: Divljački pretukao djevojku u 9. mjesecu trudnoće, gazio je nogama...

Hronika22.11.19, 12:42h

Hrvat brutalno napao muslimanku u kafiću: Divljački pretukao djevojku u 9. mjesecu trudnoće, gazio je nogama...
Muškarac se na snimci iz drugog ugla može vidjeti kako se smireno uspinje uz stepenice prema gornjem dijelu kafića i prilazi grupi žena za stolom

 

 

Procurila je uznemirujuća snimka napada na ženu u pooodmakloj trudnoći koju je u kafiću u australskom Sydneyju nekoliko puta udario šakom, a zatim i nogama gazio Stipe Lozina (43), piše Daily Mail.

 


Žena (31), koja je u devetom mjesecu trudnoće, se družila s prijateljicama u kafiću u večernjim satima kada ju je napao Lozina. Australski medii navode da je uhićen i optužen za premlaćivanje i napad kojim je ozlijedio žrtvu.


Šokantna snimka nadzorne kamere je u četvrtak prikazana u Australiji i navodno prikazuje Lozinu kako se naginje preko stola za kojim sjede žene i zatim započinje udarati jednu od njih.


Muškarac se na snimci iz drugog kuta može vidjeti kako se smireno uspinje uz stepenice prema gornjem dijelu kafića i prilazi grupi žena za stolom, prenosi Jutarnji.hr.


Nakon kratkog razgovora pokazao je prstom prema trudnici i napao ju.


Muškarac je žrtvu udario više puta u glavu i u tijelo, nakon čega je ona pala na tlo. Njene prijateljice su pokušale da ga odvrate od napada, no on je zatim nogom nagazio glavu žene koja je čučala pored stola.


Snimka nadzorne kamere pokazuje i jednu od prijateljica pretučene žene kako stolicom udara muškarca, nakon čega je on zateturao, prije nego su drugi gosti lokala reagirali i izveli ga iz kafića.

 


Žena nije poznavala napadača, ali je on otprije poznat policiji.


Napadnuta trudnica dala je izjavu za The Daily Telegraph preko lidera muslimanske zajednice te kazala je da je još uvijek u šoku.


- Vrištao je na mene i kazao: 'Muslimani su silovali moju majku', rekla je.


Suprug žrtve ovog strašnog napada novinarima je ispričao da njegova žena rijetko izlazi, ali kad su je prijateljice pozvale na kavu, rekao joj je da ide te da će on pripaziti na djecu.


Lozina je neuspješno zatražio od suda da ga se pusti uz jamčevinu. Ostat će iza rešetaka barem do sljedećeg mjeseca.


Sudac je Lozini na suđenju rekao:


- Nakon što ste govorili o muslimanima, prišli ste joj i udarili je u glavu 14 puta. To ću, po pitanju jamčevine, tretirati kao snažan dokaz protiv vas.


Muškarac je poznat policiji i imao je 'ogroman kriminalni dosje', a lokalni mediji navode kako je zatražio da se saslušanje odgodi do datuma kad već ima zakazano drugo saslušanje na sudu.


Ozlijeđenu ženu su odveli u bolnicu Westmead na promatranje i na procjenu stanja njenog nerođenog djeteta, a otpuštena je u četvrtak ujutro.


Policijski inspektor Luke Sywenkyj je kazao da žena ima veći broj modrica i nekoliko oteklina.


- Ona je emocionalno i fizički traumatizirana, kazao je novinarima.


Policijska istraga je u ovoj fazi još u začetku, ali se čini da je napad bio potpuno nasumičan i nije bilo nikakvog povoda, tvrde australski mediji.


Inspektor Sywenkyj je rekao da želi zahvaliti osobama koje su ustale u zaštitu napadnute žene. Istaknuo je da bi bez njihove pomoći žrtva vjerojatno zadobila puno teže ozljede, piše Daily Mail.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook