Na državnom nivou

Radončić doveo u pitanje koaliciju sa SDA: SBB nije veliki interesent za vlast

Front21.11.19, 18:35h

Radončić doveo u pitanje koaliciju sa SDA: SBB nije veliki interesent za vlast
Ne želim matematičku koaliciju. Ja treba da budem ministar sigurnosti, ali se prethodno mora postići dogovor o tome šta SDA misli o migrantima

 

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB BiH) Fahrudin Radončić doveo je u pitanje koaliciju sa SDA na nivou Bosne i Hercegovine, javlja N1.

 

"Mi smo potpisali sa SDA ugovor o probosanskoj koaliciji. Tada smo to potpisali u jednom dramatičnom trenutku kada je gospodin Dodik zveckao oružjem i kada se nije bila pojavila neka vrsta frakcije, SDP-a u liku nekog novog političkog projekta kojeg vodi gospodin Bijedić. Hoćemo da kažemo da sada SDA, HDZ, DF imaju dovoljno glasova bez SBB-a. Mi ćemo dobro razmisliti da li ćemo prihvatiti ponudu SDA da ja budem ja državni ministar sigurnosti ili neko iz SBB-a".

 

Vi sada ste doveli u pitanje vaše koaliranje na državnom nivou?

 

"Da. Ne znam šta je problem. Ja želim da raščistim odnose sa SDA. Ne želim matematičku koaliciju. Ja treba da budem ministar sigurnosti, ali se prethodno mora postići dogovor o tome šta SDA misli o migrantima. Razumijem SDA, oni žele matematičku koaliciju. Ja od početka govorim da SBB nije veliki interesent za vlast".

 

Zašto dovođenje u pitanje koalicije?

 

"Ovo što sam vama rekao, ja sam prekjučer rekao gospodinu Izetbegoviću. HDZ neće sa DF-om, ako je SBB u Federalnoj vladi to je amortizer između HDZ-a i DF-a. DF teško može ući u koaliciju sa dvije nacionalne stranke ako nema amortizera kao SBB i svi od toga imaju političke koristi".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još