Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

Zoran Tegeltija: Već znam imena ministara iz RS-a! U fokusu mog rada će biti...

Front21.11.19, 13:59h

Zoran Tegeltija: Već znam imena ministara iz RS-a! U fokusu mog rada će biti...
Resori koji pripadaju RS-u su, dodaje, poznati iz augusta te da već zna imena, ali do njegove verifikacije neće govoriti o pojedinačnim imenima

 

Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija najavio je danas da će biti spreman da se u prvoj sedmici decembra pojavi pred Parlamentom BiH, predstavni svoj program rada i očekuje da će biti potvrđen u Predstavnički dom.

 

Podsjetio je da je utorak sjednica Komisije za pripremu izbora predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

- Pokušat ću da dam odgovore na sva pitanja - kazao je Tegeltija u prvom obraćanju novinarima, nakon što ga je Predsjedništvo BiH predložilo za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

Resori koji pripadaju RS-u su, dodaje, poznati iz augusta te da već zna imena, ali do njegove verifikacije neće govoriti o pojedinačnim imenima.

 

Tegeltija smatra da neće biti promjene u ranije utvrđenom rasporedu funkcija u Vijeću ministara BiH, koji su u augustu dogovorili lideri triju najjačih stranaka u BiH.

 

U fokusu njegovog rada bit će, kaže, samo ekonomija, kako bi građani mogli da žive bolje.

 

Najavo je da će Vijeće ministara BiH sarađivati s vladama entiteta.

 

- Samo zajedničkim aktivnostima može se osigurati napredak - dodao je on uvjeren da neće biti spoticanja po pitanjima koja se tiču ekonomije.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!