novi detalji pokušaja ubistva na baščaršiji

Poznat identitet napadača na Melisu Mešić: Policija ga dobro poznaje od ranije, ima 'bogat' dosje...

Hronika21.11.19, 12:39h

Poznat identitet napadača na Melisu Mešić: Policija ga dobro poznaje od ranije, ima 'bogat' dosje...
Osumnjičeni je u nesretnu ženu pucao s očiglednim umišljajem, u namjeri da je likvidira

 

Sarajevska policija uhapsila je jednu osobu za koju se sumnja da se može dovesti u vezu sa pokušajem ubistva žene koja je jučer na Baščaršiji ranjena iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Faktor nezvanično saznaje da je uhapšen Mahir Kuldija (42) iz Sarajeva, osoba odranije dobro poznata policiji.

 

Prijetnje i ucjene

 

- Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policijskih službenika Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, identifikovan je osumnjičeni koji se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistvo u pokušaju, te je potom lociran i lišen slobode jutros u 02.15 sati na području općine Stari Grad Sarajevo - potvrdio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. 

 

U toku je krim-obrada osumnjičenog.

 

- Radi se o licu M. K. (1977) i nad istim se vrši kriminalistička obrada u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. U ovom momentu ne možemo govoriti o motivima, koji će se utvrđivati tokom dalje istrage. Zahvaljujemo se na saradnji službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine - naveo je Hadžiabdić.

 

Podsjećamo, pucnjava u kojoj je teške povrede opasne po život zadobila 42-godišnja Melisa Mešić, dogodila se oko 8 sati, kada ju je napadač sačekao u ulici Kundurdžiluk, gdje radi kao sekretarica u jednoj firmi, te u nju ispalio dva hica iz pištolja, pogodivši je u pluća i nogu.

 

Kako smo ranije objavili, osumnjičeni je u nesretnu ženu pucao s očiglednim umišljajem, u namjeri da je likvidira.

 

Kako smo saznali od poznanika povrijeđene žene, ona je ranije bila žrtva vrlo ozbiljnih prijetnji i ucjena, koje su prijavljivane policiji.

 

Iza tih prijetnji nije stajala uhapšena osoba, te zasad nije poznato da li su ta dva slučaja povezana.

 

"Bogat" dosje

 

Mahir Kuldija javnosti je poznat po incidentu koji se dogodio u novogodišnjoj noći 2014. godine, kada je pokušao nožem ubiti Ibru Šuvaliju (31) i Malika Hasetu (30), zaštitare Bosanskog kulturnog centra (BKC). Te noći je u BKC-u bio organiziran doček Nove godine pod nazivom “Mucha Lucha Happy”.

 

Kuldija je tokom proslave nožem izbo Šuvaliju i Hasetu, koji su osiguravali ovaj objekt. Šuvalija je uboden u vrat, u desnu stranu grudnog koša i u desnu šaku te je, po prijemu u bolnicu, odmah operiran i smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Njegovo stanje tada je bilo izuzetno teško. Haseta je tada zadobio jednu ubodnu ranu u području lijevog pazuha i dvije ubodne rane u stomak. On je, također, operiran te smješten na Kliniku za abdominalnu hirurgiju i bio je priključen na aparate.

 

Godinu ranije fizički je napao Eldana Č. u ugostiteljskom objektu Mystic na Marijinom Dvoru, nakon čega ga je više puta udario nožem i pobjegao. Žrtvi su tada ljekari konstatovali ubodne rane lijeve nadlaktice i podlaktice, te lijeve strane grudnog koša.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još