NAKON DEBLOKADE VLASTI I NATO PUTA

Sve su kontrolisali Amerikanci: Da li je na kraju Dodik popustio? Ipak je on produkt SAD-a, zna se kako je nastao!

Front20.11.19, 20:47h

Sve su kontrolisali Amerikanci: Da li je na kraju Dodik popustio? Ipak je on produkt SAD-a, zna se kako je nastao!
On je živahan i ima višak energije, ali sve radi da se sankcije SAD-a skinu...

 

 

Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, kazao je večeras u Pressingu da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik - politički produkt Sjedinjenih Američkih Država i da se jučerašnjim dogovorom u Sarajevu, on vraća svojim ''političkim roditeljima''.


- Moramo podsjetiti na porijeklo Milorada Dodika, radi se o čovjeku koji je produkt Sjedinjenih Američkih Država. On je još uvijek američki čovjek. On je živahan i ima višak energije, ali sve radi da se te sankcije skinu. Nije dozvoljeno lobiranje za skidanje s crne liste i može biti dodatno sankcionisan. Mislim da će doći neki novi likovi na tu crnu listu, iz Makedonije i Bosne i Hercegovine - istakao je Bećirović u razgovoru za N1. 


- Ipak je Dodik produkt SAD-a, zna se kako je nastao - dodao je.

 

zijad-becirovic-pressing

 

Podsjećamo, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici održanoj jučer u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.


Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.


Ko je tu pobjednik? Ko je popustio, a ko je koga nadmudrio? 


Više saznajte na N1.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još