mjesec i po nakon pronalska tijela

Uzalud se čekala analiza poruka iz telefona Lane Bijedić: Evo šta su istražitelji našli nakon više dana vještačenja

Hronika20.11.19, 13:47h

Uzalud se čekala analiza poruka iz telefona Lane Bijedić: Evo šta su istražitelji našli nakon više dana vještačenja
Prije sedam dana njemački IT stručnjaci uspjeli su otključati mobilni telefon Lane Bijedić, te se on nalazio na vještačenju kod Federalne uprave policije

 

Iako se očekivalo da će vještačenje telefona ubijene Lane Bijedić istražiteljima pomoći u rješavanju ovog brutalnog ubistva i pružiti kjljučne dokaze u potrazi za misterioznim obuicom, po svemu sudeći - do toga ipak neće doći.


Naime, kako je danas potvrđeno za portal Klix, opsežna analiza poruka koje su pregledane nakon otključavanja telefona, koja je rađena preko niz besplatnih servisa za komuniciranje, nije donijela osobit napredak u istrazi. U telefonu se ne nalaze dokaze koji bi na bilo koji način upućivali na to ko je ubica 19-godišnje Mostarke.


Pronađena je samo fotografija snimljena s vijadukta Studenci, na kojoj se nalazi mjesto gdje je u rijeci Studenčici ribar te kobne nedjelje pronašao tijelo ubijene djevojke.


Podsjećamo, prije sedam dana njemački IT stručnjaci uspjeli su otključati mobilni telefon Lane Bijedić, te se on nalazio na vještačenju kod Federalne uprave policije.


No, ni nakon mjesec i po dana od pronalska tijela Lane Bijedić u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, čini se da istraga i dalje tapka u mjestu.

 
Obdukcijski nalaz pokazao je da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u rijeku. Tijelo je u rijeci pronašao ribar.


Istražitelji MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona nastavljaju da rade na analizi snimaka nadzornih kamera prikupljenih s ulica koje je Lana prepješačila kobnog dana te na dodatnom detaljisanju rekonstrukcije događaja, a u istrazi im pomažu i pripadnici FUP-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još