Stigli iz Banje Luke

Članovi grupe Pravda za Davida ispred Parlamenta BiH

Hronika20.11.19, 09:44h

Članovi grupe Pravda za Davida ispred Parlamenta BiH
Građani koji su došli da podrže porodice Memic i Dragičević vjeruju da ce izvještaj Pribea imati pozitivnog uticaja na bh.pravosudne institucije

 


Nekolicina pripadnika grupe Pravda za Davida okupila se jutros ispred zgrade Parlamenta BiH, gdje bi trebala da počne javna debata Pravo na pravdu, na kojoj će se u prisustvu nezavisnog eksperta Reinharda Priebea razgovarati o vladavini prava.


Građani koji su došli da podrže porodice Memić i Dragičević vjeruju da ce izvještaj Pribea imati pozitivnog uticaja na bh.pravosudne institucije.

 

Ispred Parlamenta BiH okupili su se članovi grupe Pravda za Davida koji su jutros rano stigli iz Banje Luke kako bi prisustvovali javnoj debati sa Reonhardom Pribeom.

 

U Parlament su stigli skoro svi predstavnici pravosuđa i pojedini predstavnici vlasti.

 

Osim predstavnika grupe Pravda za Davida, za sada su stigli članovi VSTV-a: Goran Nezirović i Selim Karamehić, zamjenica glavnog tužiocaTužilaštva BiH Diana Kajmaković, predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, tužioci Tužilaštvsa KS Sanin Bogunić i Samir Selimović, ministar MUP-a Admir Katica, predsjednica Ustavnog suda FBiH Aleksandra Martinović, analitičarka Ivana Marić.

 

Kao što smo pisali, dugo najavljivani izvještaj penzionisanog njemačkog sudije i iskusnog eksperta u oblasti vladavine prava, te nekadašnjeg direktora u Evropskoj komisiji za zapadni Balkan Reinharda Priebea trebao bi biti predstavljen u prvoj sedmici decembra.

 

U sklopu priprema za objavljivanje ovog izvještaja danas će se u Sarajevu, u organizaciji EU u BiH i Instrumenta Evropske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX), održati javna debata Pravo na pravdu na kojoj će navodno biti prisutno oko 400 predstavnika civilnog društva, pravosuđa i vlasti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!