Otvoren put formiranju vlasti

Turska pozdravila dogovor Predsjedništva BiH

Front20.11.19, 07:55h

Turska pozdravila dogovor Predsjedništva BiH
Predsjedništvo BiH u utorak je postigao kompromisno rješenje o slanju dokumenta pod nazivom "Program reformi BiH" u NATO umjesto ANP-a, zbog kojeg je BiH bila godinu dana u političkoj krizi

 


Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske pozdravilo je dogovor postignut u utorak na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojim je otvoren put za formiranje vlasti na državnom nivou.

 

- Turska koja pridaje veliki značaj očuvanju političkog jedinstva i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine te njenom članstvu u evroatlantskim integracijama, vjeruje da prevazilaženje političkog zastoja u procesu formiranja vlasti, može doprinijeti miru i prosperitetu BiH i cijelog regiona - saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske.

 

Predsjedništvo BiH u utorak je postigao kompromisno rješenje o slanju dokumenta pod nazivom "Program reformi BiH" u NATO umjesto ANP-a, zbog kojeg je BiH bila godinu dana u političkoj krizi.

 

Postignut je i dogovor o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH čime je otvoren proces formiranja vlasti.

 

(FENA/dg)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!