zajednički interes

Izgradnja sarajevske brze ceste: Najavljen sporazum Federalne i Vlade KS

Hronika18.11.19, 15:31h

Izgradnja sarajevske brze ceste: Najavljen sporazum Federalne i Vlade KS
Dogovoreno je potpisivanje sporazuma između Federalne i Kantonalne vlade, te formiranje operativnog tima i tima za praćenje realizacije projekta kako bi se već u narednoj godini krenulo u njegovu faznu realizaciju

 

Nastavak izgradnje sarajevske brze ceste - autoputa je projekt od zajedničkog interesa za Vladu Kantona Sarajevo, Vladu Federacije BiH, te sve  stanovnike Kantona Sarajevo.

 

Današnjem operativnom  sastanku o ovoj temi domaćini su bili premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, a prisustvovale su delegacije Federalne vlade, nadležnih zavoda i direkcija, Grada Sarajeva i općina, te JP Željeznice FBiH. Sastanak je nastavak nedavno započetih dogovora kod premijera  FBiH Fadila Novalića u vezi sa realizacijom izgradnje sarajevske brze ceste – autoputa čiji je primarni cilj povezivanje istoka i zapada grada.

 

Dogovoreno je potpisivanje sporazuma između Federalne i Kantonalne vlade, te formiranje  operativnog tima  i tima za praćenje realizacije projekta kako bi se već u narednoj godini krenulo u njegovu  faznu realizaciju.

 

Prema načelnom planu, projekt će se realizirati u tri faze i to na dionici Briješće – Buća Potok, zatim dionica do Pofalića,  te dionica koja se povezuje sa  Prvom trensverzalom.

 

O nastavku realizacije projekta ove saobraćajnice u narednom periodu biće više dogovora i informacija. Naglašena je važnost zajedničkog djelovanja, sinergije u izvedbi, a  operativni tim će raditi na konceptu idejnog rješenja i dinamici realizacije, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!