Humanitarno udruženje 'Nova nada' iz Norveške

Besplatna pomoć logopeda za djecu koja imaju usporen razvoj govora

Lifestyle18.11.19, 11:00h

Besplatna pomoć logopeda za djecu koja imaju usporen razvoj govora
Tokom tri mjeseca izvršena je opservacija, detekcija, te dijagnostika djece sa govorno-jezičkim poremećajima

 


U toku je realizacija projekta Humanitarnog udruženja 'Nova nada' iz Norveške pod nazivom 'Rame uz Rame' koji se realizuje sa djecom koja imaju usporen razvoj govora.


Projekat se realizuje u prostorijama ZU Plava Poliklinika Tuzla, uz pomoć logopeda Ivone Dragutinović i koordinatora Nurdine Mustafić, uz veliku pomoć i podršku osoblja ZU Plava Poliklinika Tuzla.

 

Projekat se realizuje kroz grupnne radionice i individualne tretmane, a cjelokupan rad je prilagođen djeci.  

 

Radionice se održavaju dva puta sedmično u trajanju od po dva sata. Teme koje se obrađuju na radionicama su u skladu sa hronološkom dobi djece. Djeca su uključena u izvođenje radionica u skladu sa svojim mogućnostima i sposobnostima.

 

Cilj u realizaciji projekta je pružiti stručnu pomoć djeci sa usprenim razvojem govora da prevladaju problem.

 

Tokom tri mjeseca izvršena je opservacija, detekcija, te dijagnostika djece sa govorno-jezičkim poremećajima.

 

- Djeca koja su prisustvovala pregledu su bila različitog uzrasta, kao i patologije. Uzrasna razlika se kretala od druge do devete godine. Roditelji su aktivni sudionici naših vježbi, kao ravnopravni partneri sa djecom i logopedom, a date su im i smjernice za rad kod kuće. Na taj način želimo izbjeći bilo kakve nedoumice vezano za dalji rad kod kuće - rekla je logoped Ivona Dragutinović.

 

- Projekat 'Rame uz Rame' traje šest mjeseci, za svaku radionicu dolaze nam nova djeca sa svojim problemima, a koja se nisu uključila na početku realizacije projekta - rekla je kordinator projekta Nurdina Mustafić.

 

Ovom prilikom pozvala je da djeca sa problemima u govoru dođu u ZU Plava Poliklinika Tuzla za vrijeme održavanja radionica (subota i nedjelja od 10,00 do 12,00 sati) ili nas kontaktirate na telefon 035 393 111.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!