Pjevačica shrvana bolom

Zbog nje se odrekla honorara od 50.000 eura: Karleuša zanijemila nakon smrti djevojčice za čiji se život borila

Showbizz17.11.19, 14:24h

Zbog nje se odrekla honorara od 50.000 eura: Karleuša zanijemila nakon smrti djevojčice za čiji se život borila
Jelena je, pored finansijske pomoći, našla bolnicu u Grčkoj koja je jedina pristala da počne liječenje Sofije Nakić

 

Jelena Karleuša oprostila se od Sofije Nakić, djevojčice iz Aleksinca koja je bolovala od sarkoma vezivnog tkiva. Skrhana bolom, sve što je pjevačica uspjela da poruči bilo je:

 

"Mirno spavaj, Sofija."

 

sofija-nakic

 

Podsjetimo, Jelena je pored finansijske pomoći, našla bolnicu u Grčkoj koja je jedina pristala da počne liječenje Sofije Nakić. Pjevačicin humani gest oduševio je cijelu Srbiju. Takođe, ona je željela da da i cijeli svoj novogodišnji honorar od 50.000 eura za terapije ovoj djevojčici, a malo ko je i znao da je Jelena uključena u liječenje i na druge načine.

 

Sofijin otac Bojan Nakić rekao je da je njihovoj porodici izuzetno teško da skupi novac za liječenje, kao i da dugo nisu mogli da pronađu bolnicu u kojoj bi mogla da se operiše njegova kćerka, ali da je to riješeno uz pomoć Karleuše.

 

"Hvala Jeleni Karleuši, koja pomaže na sve moguće načine i što je Sofiji pronašla bolnicu i doktora", rekao je tada Nakić.

 

Kasnije se oglasila i pjevačica, uputivši podršku Sofiji i zahvalnost grčkim ljekarima.

 

"Veliko hvala grčkim ljekarima, bolnici u Atini i doktoru Steliosu Kuvarisu na velikom srcu! Naša bolesna djevojčica Sofija poslije muke i odbijanja konačno ide na liječenje Tomo terapijom i ima šansu! Neka univerzum da lavlju snagu Sofiji i njenim roditeljima u ovoj teškoj borbi! Zahvalna sam našoj grčkoj braći!", poručila je tom prilikom JK.

 

Mlada Sofija, na veliku žalost, izgubila je opaku bitku 15. novembra. Sofija već mjesecima nije mogla da zatvori usta, već ih je držala otvorenim na silu. Nije mogla ni da kaže šta je muči, niti da pojede čvrst zalogaj hrane. Bolest joj je dijagnostikovana prošlog juna, a prvi simptomi bolesti pojavili su se decembra 2017. godine.

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!