Kemal Dizdarević reaguje na skandaloznu izjavu direktorice KCUS-a

Evo ja se javljam, Sebija - Da liječim OVAKVO DIJETE... Doktori se uplašili. Neki plastičnog pištolja, a neki nje...

Front16.11.19, 08:59h

Evo ja se javljam, Sebija - Da liječim OVAKVO DIJETE... Doktori se uplašili. Neki plastičnog pištolja, a neki nje...
Kemal Dizdarević reaguje na izjavu direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović koja je rekla: ‘Vidite, ja sam pitala eksplicite kolege da mi odgovore ko je spreman da preuzme daljnje liječenje OVAKVOG DJETETA, čiji su RODITELJI OVAKVI, niko se nije javio od kolega. Niko’

 

Piše: Kemal Dizdarević

Izvor: Patria

 

‘…Znam da ću biti odgovoran pred onim

što je zadužen za odvratni mir stvari i bilj

sve što sam uradio bilo je namerno i sračunato

ono što nisam obavezuje me na ćutanje do smrti…’

 

Tako je govorio R. Karadžić u svojoj zbirci poezije ‘Ludo koplje’ davne 1968. Radovan je samo i naizgled mislio da je svjestan da će biti odgovaran ili odgovarati, ali je duboko u sebi očekivao da to što je uradio ili će tek uraditi, sa namjerom i sračunato, ustvari njega suštinski neće dotaći. Pogriješio je, naravno.

 

Ta radovanska provala podsvijesti, kroz barijere slabog karaktera nedovoljno diferenciranog ega, često brutalno pogađa drugog. Na kraju, po pravilu bude kažnjen i onaj koji drugog gađa, s namjerom i sračunato.

 

Grupnjak od poluljudi u poluevropi, personificiran u likovima Seke i inih polujunaka radovanskog ciklusa koji se boje plastičnog pištolja iz bosanske tragedije, izgleda da nije svjestan da nedostatak karaktera i nemogućnost obuzdavanja provale sirovog materijala iz podsvijesti nije osnova za dugoročnu benefit zajednice i da anatomija njihove moći može biti shvaćena, a njena energija kontrolirana snagom ličnosti i strukturom u čijoj osnovi je pravednost I empatija, a ne nametnuta iluzija sopstvene važnosti bazirana na podobnosti.

 

Udar na institucije obrazovanja i zdravstva u Kantonu Sarajevo je konzistentan i maligan. U glavnoj ulozi je Sebija Izetbegović, iz Palanke Donje.

 

Ona ne dozvoljava da se liječi dijete. Jer su se doktori uplašili. Neki plastičnog pištolja, a neki nje. A ponajviše Brace, Radovanovog sudruga.

 

Drljević doktor, samozvani predsjednik Federalne Komore liječnika, zvanično nikad priznate jer je napravljena na njihov, a ne na zakoniti način, je podržao Sebiju i njenu poruku da ne liječi dijete.

 

‘Vidite, ja sam pitala eksplicite kolege da mi odgovore ko je spreman da preuzme daljnje liječenje OVAKVOG DJETETA, čiji su RODITELJI OVAKVI, niko se nije javio od kolega. Niko’ (Radiosarajevo.ba 13.11.2019.)

 

Evo ja se javljam, Sebija. Da liječim OVAKVO DIJETE od OVAKVIH RODITELJA. Molim doktore, što su se uplašili plastičnog pištolja iz bosanske tragedije, da liječe dijete.

 

Nisi ti Sebija kriva što su ti TAKVI RODITELJI, ti možes samo biti kriva jer si TAKVA.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još