američki federalni sud

Ramizu Zijadu Hodžiću, porijeklom iz BiH, osam godina robije u SAD zbog podrške Islamskoj državi

Hronika15.11.19, 11:40h

Ramizu Zijadu Hodžiću, porijeklom iz BiH, osam godina robije u SAD zbog podrške Islamskoj državi
Hodžić je Pazari namjeravao pružiti podršku i resurse teroristima, znajući da će on i drugi učesnici koristiti tu podršku i resurse u svrhu borbe protiv sirijskih vladinih snaga i drugih

 

Američki federalni sud osudio je Ramiza Zijada Hodžića (45), zvanog Siki, iz Sent Luis Kauntija, u Misuriju, na 96 mjeseci zatvora zbog urote za pružanje materijalne podrške Islamskoj državi.

 

Prema sudskim dokumentima, Hodžić, koji vodi porijeklo iz BiH, je u razdoblju kovao zavjeru s drugima s ciljem pružanja podrške Abdulahu Rami Pazari i drugima, prenose američki mediji.

 

Hodžić je Pazari namjeravao pružiti podršku i resurse teroristima, znajući da će on i drugi učesnici koristiti tu podršku i resurse u svrhu borbe protiv sirijskih vladinih snaga i drugih.

 

Hodžić je finansijski podržavao Pazaru i druge, koji su taj novac koristili za kupovinu zaliha poput američkih vojnih uniformi, čizmi, oružja, taktičke opreme, odjeće, pribora za oružje, municije i drugih stvari korisnih borcima u Siriji.

 

Saoptužena Sedina Unkić Hodžić čeka na izricanje kazne, Nihad Rosić čeka suđenje, Jasminka Ramić, Mediha Medi Salkičević i Armin Harčević, osuđeni su na 36, 78, odnosno 60 mjeseci zatvora. 

 

Abdulah Ramo Pazara je poginuo boreći se u Siriji.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još