veliko priznanje

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu ima zlatnu i bronzanu medalju sa 69. Svjetskog trofeja harmonike

Kultura15.11.19, 10:46h

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu ima zlatnu i bronzanu medalju sa 69. Svjetskog trofeja harmonike
Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je po prvi put imala svog delegata na takmičenju, dok je profesorica Belma Šarančić Nahodović predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao član žirija u prestižnoj kategoriji Senior Classique

 

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, Azmir Halilović, Danijel Lovrić i Asmir Hamzić u klasi profesorice Belme Šarančić Nahodović su uzeli učešće na 69. Svjetskom trofeju harmonike, koji je ove godine održan u Loule-u, Portugal u periodu 03. - 10. 11. 2019.

 

Takmičeći se kao "Trio Inat" u kategoriji Senior Chamber Classique sa kamernim sastavima iz Rusije, Ukrajine, Kine, Poljske i Hrvatske, studenti su osvojili treće mjesto i pehar. Student Azmir Halilović je odnio pobjedu u kategoriji Accordion Singer. Ocjenjivao ih je petnaestočlani žiri svjetskih eminentnih pedagoga i izvođača. 

 

muzicka-akademija-1-jpg

 

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu je po prvi put imala svog delegata na takmičenju, dok  je profesorica Belma Šarančić Nahodović predstavljala Bosnu i Hercegovinu kao član žirija u prestižnoj kategoriji Senior Classique. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!