o nedavnim rješenjima kantonalne prosvjetne inspekcije

Ministrica Bogunić morala izaći sa sjednice Vlade KS na kojoj se odlučivalo o rektorovoj žalbi

Front14.11.19, 19:56h

Ministrica Bogunić morala izaći sa sjednice Vlade KS na kojoj se odlučivalo o rektorovoj žalbi
Inspekcija je od rektora i od UO UNSA tražila da stave potpis na imenovanje prof. dr. Semre Čavaljuge za dekanesu Medicinskog fakulteta, ali i da ponište sve ranije odluke oko toga


Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade mr. Zineta Bogunić morala je izaći sa današnje sjednice Vlade Kantona Sarajevo u vrijeme dok se raspravljalo o žalbi rektora Sarajevskog univerziteta prof. dr. Rifata Škrijelja vezano za nedavna rješenja kantonalne prosvjetne inspekcije.

 

Inspekcija je od rektora i od UO UNSA tražila da stave potpis na imenovanje prof. dr. Semre Čavaljuge za dekanesu Medicinskog fakulteta, ali i da ponište sve ranije odluke oko toga.

 

Prije nego što je Vlada donijela takvu odluku, i rektor i ministrica su iznijeli svoje argumente i stavove, i Vlada je prihvatila rektorov zahtjev.

 

Podsjećamo na to da je i UO UNSA odbio ovaj zahtjev inspektora, a rektor je tražio izuzeće ministrice Bogunić iz drugostepenog odlučivanja oko njegove žalbe, smatrajući da je ministrica pristrasna u pomenutom slučaju.

 

Inače, na istoj sjednici, Vlada KS je odredila ministricu pravde Lejlu Brčić kao člana Vlade koji će ubuduće "postupati u konkretnom predmetu".

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još