prognoze pred susret

Italijani najavili da će ići na pobjedu i sutra protiv BiH na Bilinom polju

Sport14.11.19, 18:35h

Italijani najavili da će ići na pobjedu i sutra protiv BiH na Bilinom polju
Selektor Roberto Mancini izjavio je da je prije početka kvalifikacijia smatrao da BiH ima bolju ekipu od Finske koja je ostvarila plasman

 

Nogometna reprezentacija Italije u sutrašnjoj utakmici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici učiniti sve da dođe do devete pobjede u kvalifikacijama i zadrži stopostotan učinak, iako je već ranije osigurala plasman na Euro.

 

Rečeno je to na pres-konferenciji ove reprezentacije na Stadionu Bilino polje, nakon koje su Italijani započeli i službeni trening pred sutrašnji duel 9. kola kvalifikacija.

 

Selektor Roberto Mancini izjavio je da je prije početka kvalifikacijia smatrao da BiH ima bolju ekipu od Finske koja je ostvarila plasman.

 

- BiH nije, ali ima još tu šansu da izbori plasman kroz Ligu nacija. Sutra očekujem jako dobru utakmicu, BiH se osjeća jako ugodno ovdje, na ovom stadionu, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Budući da ćemo mi dati sve od sebe, i oni će morati odigrati zaista dobro da nas pobijede - kazao je Mancini, koji je naknadno uputio poziv i 19- godišnjem Sandu Tonaliju iz Brescie.

 

Upravo je za mlade igrače, koji bi sutra moglo biti nešto više u italijanskom timu, Mancini kazao da je važno da pokažu da su opravdano u timu.

 

- Veoma je važno za njih, ali i za čitavu reprezentaciju da prođu test, jer igraju protiv tehnički vrlo dobre reprezentacije BiH, koja, možda, nekada igra s pola snage - istakao je Mancini.

 

On je kazao da, naprimjer, očekuje da se više nego do sada u reprezentaciji nametne i 20-godišnji Nicolo Zaniolo, koji u državnom timu ima nešto drugačiju ulogu nego u Romi.

 

Na pitanje italijanskih novinara šta se to promijenilo pa u ovim kvalifikacijama izgledaju puno bolje nego ranije, iskusni stoper Leonardo Bonucci je odgovorio da se puno toga promijenilo što je donijelo novi identitet i pobjede.

 

- Došao je trener Mancini, koji je podržao entuzijazam tima i učinio ga još jačim. Došli su i mladi igrači, koji su promijenili tim, kao i nova Uprava. Igramo napadački, a napad je i najbolja odbrana - kazao je Bonucci.

 

Istakao je kako je važno što da će italijanska reprezentacija pokazati da sve reprezentacije tretiraju na jednak način te da očekuje žustru utakmicu.

 

- Sigurni smo da će biti užarena atmosfera, ali dat ćemo sve od sebe da situacija za BiH bude što teža. Nama bi bilo važno da kvalifikacije okončamo sa svim pobjedama pa uvijek i protiv svakog protivnika igramo na pobjedu - poručio je Bonucci.

 

S obzirom na to da će sutra igrati protiv Edina Džeke, najboljeg bh. strijelca, bh. novinare je zanimalo da li su baš toliko uvjereni da će sutra pobijediti.

 

- Edin je jedan od najboljih napadača u svijetu, ima izvrsnu tehniku i zbog njega smo imali puno problema u prvoj utakmici u Italiji. Međutim, pokazat ćemo spremnost da igramo i protiv Miralema Pjanića i protiv Džeke - uvjeren je Bonucci.

 

Italijani su u prvom meču u Torinu slavili s 2:1 protiv BiH, a u dosadašnjem toku kvalifikacija upisali su svih osam pobjeda. Primili su samo tri i postigli 25 golova pa se s 24 boda na tablici grupe J imaju devet bodova više od drugoplasirane Finske.

 

BiH na četvrtom mjestu ima 10 bodova, koliko ima i trećeplasirana Armenija, koja ima bolju gol-razliku.

 

Tabela grupe J: Italija 24, Finska 15, Armenija i BiH po 10, Grčka 8 te Lihtenštajn 2 boda.

 

(Fena/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!