zbog zloupotrebe položaja i ovlasti

Predložen pritvor za službenike SIPA-e Purkovića i Mrđu

Hronika14.11.19, 15:43h

Predložen pritvor za službenike SIPA-e Purkovića i Mrđu
Pritvor osumnjičenim osobama je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, vršenjem utjecaja na svjedoke ili saučenike

 

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Božu Purkovića (1960.) i Predraga Mrđu (1965.), osumnjičene za zloupotrebu položaja i ovlasti.    

 

Radi se o državnim službenicima uposlenim u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), koji se sumnjiče da su nezakonito ustupili i dali na uvid osumnjičenim osobama podatke, prikupljene tokom posebnih istražnih radnji u okviru predmeta kodnog naziva “Pero”, koji se odnosi na istragu nezakonitosti u svezi izdavanja školskih diploma, a na kojem radi Tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona.

 

Pritvor osumnjičenim osobama je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, vršenjem utjecaja na svjedoke ili saučenike.

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora bit će upućen Sudu BiH, a istraga u ovom slučaju se intenzivno nastavlja, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!