Akcija 'Blic'

SIPA u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu uhapsila i svoje kolege

Hronika13.11.19, 14:35h

SIPA u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu uhapsila i svoje kolege
Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu

 

Uporedo sa akcijom "Pero" službenici SIPA su danas u akciji "Blic" uhapsili dvojicu svojih kolega državnih službenika, koji su osumnjičeni da su otkrivali službene tajne tokom istrage u predmetu "Pero".

 

Osobe koje su pod istragom Tužiteljstva BiH, aktivni su uposlenici u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu-SIPA. Osumnjičeni su da su, u okviru svojih poslova i nadležnosti, došli do podataka iz provođenja posebnih istražnih radnji, te su neovlašteno i zlouporabivši svoj službeni položaj, davali na uvid podatke osobama koje su obuhvaćene istragom zbog krivotvorenja i nezakonitosti u izdavanju diploma, u predmetu kodnog naziva "Pero" na kojem radi tužiteljstvo Unsko-sanskog Kantona, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!