Konačno pomak u istrazi

Zastrašujuće: IT stručnjaci otključali telefon Lane Bijedić, a u njemu otkrivena fotografija...

Hronika13.11.19, 12:08h

Zastrašujuće: IT stručnjaci otključali telefon Lane Bijedić, a u njemu otkrivena fotografija...
FUP samo pomaže pri istrazi, te nije uključen u ovaj slučaj

 

Njemački IT stručnjaci uspjeli su otključati mobilni telefon Lane Bijedić, studentice iz Mostara koja je stradala u mjestu Studenci kod Ljubuškog, te se nalazi na vještačenju kod Federalne uprave policije, saznaje Radiosarajevo.ba.

 

Kako se nezvanično saznaje, otključan telefon nalazi se od jučer u rukama forenzičara FUP-a na vještačenju, te će se nakon što se završi vještačenje informacije dostaviti Tužilaštvu HNK.
 

Kako saznaje portal Klix, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autoputu, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

 

Nevjerovatno i zastrašujuće je da je fotografisano baš ono mjesto na kojem je ribar te kobne nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentice građevine.

 

FUP samo pomaže pri istrazi, te nije uključen u ovaj slučaj.

 

Podsjetimo, tijelo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, ispod vijadukta autoceste u nedjelju 6. oktobra.

 

Obdukcijski nalaz pokazao je da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u rijeku. Tijelo je u rijeci pronašao ribar.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još